MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, 17 ilçede 17 bin kadına genel, mesleki, sosyal, bilişim, sağlık ve hukuk alanında eğitimlerin verildiği “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Handan Eker, Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, 16 ilçenin kaymakamlık, belediye, milli eğitim temsilcileri ile kadınlar katıldı.

 

Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin üst seviyede tutulduğu tören, projenin yapıldığı tarihten itibaren 17 ilçede verilen eğitim ve kursların sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından projenin detaylarının anlatıldığı sunum yapıldı. Sunumda proje süresi boyunca ilçelerde verilen eğitimler ve kurslara katılanlar ve aldıkları sertifikalarla ilgili bilgiler verildi. Sunumda, kadınların toplumsal konumlarının güçlendirilmesi, sosyal hayata katılımlarının arttırılması ve toplumsal uyumunun sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Müftülüğü ve 17 ilçenin kaymakamlıkları ile 17 ilçe Halk Eğitim Merkezleri ile Aile Destek Merkezleriyle ortaklaşa yürüttüğü projenin hedefine ulaşıldığı belirtildi.

 

Sunumdan sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan, projenin destekçileri kaymakamlık, belediye, milli eğitim, temsilcilerine teşekkür ederek Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti. Kardan, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı personellerine ise yürüttükleri özveri çalışmalar nedeniyle tebrik ederek plaket verdi. Kardan, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim