MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte yaşayan 2 milyon insana temiz su ulaştırmak için tüm birimlerin gün boyu çalıştığını ve periyodik olarak su analizleri yaptıklarını belirtti.

 

Şehir şebeke suyunun basınçlı sistemle işletildiğinden dolayı herhangi bir kanal karışmasının mümkün olmadığı belirtilen açıklamada "Ayrıca şehir şebeke suyumuz Diyarbakır’ın 27 farklı noktasından her gün düzenli olarak alınan numuneler Uluslararası Akreditasyonlu laboratuvarımızda 182 parametre de analizleri yapılmaktadır. Yapılan hiçbir analizimizde şebeke suyumuzda herhangi bir kimyasal ve bakteriyolojik kirliliğe rastlanmamıştır." ifadeleri yer aldı.

 

"ORTAYA ATILAN İDDİALAR ART NİYETLİDİR, MAKSATLIDIR"

Açıklamanın devamında "İl Sağlık Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından DİSKİ kapsamında olan su şebekeleri izleme noktalarından 7-17 Haziran tarihleri arasında il merkezinde 25 noktadan alınan kontrol ve denetim izlem suyu numunelerinden Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapılan inceleme ve analiz sonuçlarında mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemiştir." denildi.

 

Açıklamada son olarak söz konusu iddiaların art niyetle ortaya çıkarıldığı belirtilerek "Ayrıca yine aynı dönemde İl Sağlık Müdürlüğümüzce İlimiz merkezinde belirlenen 160 adet izleme noktasında ölçülen günlük Klor bakiye kontrol oranlarının da ilgili yönetmelik sınırları içinde olduğu tespit edilmiştir. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ishal vakalarının mevsim normalleri seviyesinde olduğu geçen yıllarla kıyaslandığında paralel seyrettiği belirtilmiştir. Ortaya atılan iddialar art niyetlidir, maksatlıdır; gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımız, DİSKİ tarafından sağlanan suyu güvenle kullanabilir." diye belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim