MÜCADELE HABER- Zerzevan Kalesi’nin altındaki gizli Mithras tapınağı, dünyayı yöneten ailelerin ve uluslararası belgesel kanallarının gözdesi oldu. Tapınak, İlluminati’nin atası kabul edilen Mithras’a ait sembollerin en iyi korunduğu yer. Dünya gözünü Diyarbakır'a; kentte devam eden arkelojik bir kazıya çevirdi.

 

2014’te başlatılan arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının 4. yılında, dünyadaki son Mithras Tapınağı’nın keşfedilmesi, ezoterik dünyanın dikkatinin buraya yönelmesine sebep oldu. İlluminati gibi tarikatların, Tapınak Şövalyeleri gibi yapıların atası kabul edilen Mithras’ın gizemi, tüm dünyanın ilgisini çekti. Kimilerine göre İlluminati gibi gizli örgütler burada doğdu.

 

Zerzevan Kalesi'ndeki Mithras Tapınağı'nın koridorları keşfedildi haberi -  Arkeolojik Haber - Arkeoloji Haber - Arkeoloji Haberleri

 

Zerzevan Kalesi’nin altındaki gizli Mithras tapınağı, dünyayı yöneten ailelerin ve uluslararası belgesel kanallarının gözdesi oldu. Zerzevan Kalesi, yabancı tur şirketleri dahil olmak üzere gezi rotalarına girdi. Rotschild ve Rockefeller ailelerinin 3. kuşak temsilcileri, BM yetkilileri ve büyükelçilerin de yer aldığı pek çok isimin, gizli Mithras Tapınağı’nı görmek için kente geldiği öğrenildi.

 

BELGESEL KANALLARI SIRAYA GİRDİ

Uluslararası Dünya Anıtlar Sitler Konseyi ICOMOS’un uluslararası bilimsel komitesi ICORP tarafından hayata geçirilen “ICORP-On The Road” projesi kapsamında belgesel serisi için Nepal Katmandu’da çekimler yapan ekip, 2. bölümde yer alacak Zerzevan Kalesi çalışmalarını tamamlamış.

 

History Channel’ın 6 bölüm halinde 6 ülkede çekeceği belgesel serisinde yer alan Zerzevan Kalesi çekimleri de tamamlanmış. Ayrıca National Geographic'te belgesel çekimlerini yapmak için harekete geçmiş. Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman’ın National Geographic belgeseli için Diyarbakır’daki Mithras Tapınağına gelmesi bekleniyor.

 

2019’da kaleyi, 69 bini yabancı olmak üzere 425 bin kişi ziyaret etti. Pandemi olmasaydı sayının 1 milyonu geçmesi bekleniyordu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim