MÜCADELE HABER- Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçe merkezine bağlı 2 köyün ortak mera alanı ile ilgili geçtiğimiz hafta yaşanan silahlı saldırı ve mukavemet olayını gerçekleştiren dört kişi tutuklandı.


Olay, 11 Haziran 2020 saat 11'de Eyyübiye ilçesi Hacıali köyü ile Payamlı köyünün ortak mera alanı olan bölgede gerçekleşti.
Mera alanını işgal ettiği iddia edilen ve hakkında daha önce birçok suç dosyası bulunduğu, sahte evrak ve rapor düzenleyerek devleti milyarlarca lira zarara uğrattığı iddia edilen Halil Günbegi ve oğlu Sabri Günbegi tarafından kurşun yağmuruna tutulan Celal Günbegi ile jandarma personeli olay yerinde yaralanmıştı. Yaralılar, hastaneye kaldırılırken, jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.


Olayla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında jandarmaya ateş eden ve mukavemette bulundukları için gözaltına alınan baba Halil Günbegi ve oğulları Sabri, İbrahim ve Celal Günbegi ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim