Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Karacadağ bölgesi Şimşek Köyü yakınlarında gerçekleşen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çınar Kaymakamlığı’nın desteklediği Karacadağ Mağara Yolu Dağ Oryantriği Yarışması sona erdi. Yüzden fazla sporcunun katıldığı yarışmada pandemi koşulları altında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak dereceye giren isimlere madalyaları takdim edildi. Benzeri bir yarışmanın da Çınar Kaymakamlığı’nın tavsiyeleri ve talepleri doğrultusunda yakın zamanda Zerzevan Kalesi’nde bir harita rotası çizilmesiyle gerçekleşeceği öğrenildi. 

 

 

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BÖYLE BİR YARIŞMA GERÇEKLEŞTİ

Oryantring’in harita ve pusulayla yapılan bir yön bulma sporu olduğunu söyleyen Türkiye Oryantring Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Murat Cavaş, “Türkiye’de ilk kez böyle bir yarışma gerçekleşti. Böyle geniş volkanik bir alanda yapılan ilk oryantring yarışması. Oldukça verimli geçen yarışmamız yüz yüze sporcularımızla hijyen kurallarına uyularak sona erdi. Burada yer alan bin mağara arasında biz sembolik amaçlı on mağara seçtik ve harita çizimi dolayısıyla sporcularımız hedeflerine ulaşmaya çalıştılar aradılar. Oryantring yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Temiz hava ve açık alanda yapılan bir spor dalıdır. Sağlığını düşünen herkesin, bu oryantring aktivitelerinde olmasını istiyoruz. Profesyonel bir yarışmacı olmalarına da hiç gerek yok. Önemli olan doğayı sevmek, açık alanda spor yapmayı istemektir.” diye aktardı.

 

Oryantiring Nedir?

Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim