MÜCADELE HABER- Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın kültür etkinlikleri kapsamında “Kırklar Dağı’nın Düzü Uçurtma Şenlendirdi Bizi” sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliğinde Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, basına ve katılımcılara açıklamalarda bulundu

 

‘DİKİLEN VAHŞİ BİNALAR KIRKLAR DAĞI’NIN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZDU’

Şuan üzerinde bulundukları alanın Diyarbakır’ın en güzel ve müstesna alanlarından biri olduğunu hatırlatan Karaloğlu, “Hemen yanı başımızda bulunan Diyarbakır’ın en önemli tarihi eserlerinden birisi olan Ongözlü Köprü ve Dicle Nehrimiz var. Buranın hemen üstü Kırlar Dağı’nın düzü, türkülere ve efsanelere konu olmuş bölgenin en önemli değeri. Ama ne yapıldı, bu şehrin en önemli varlığına 22-24 katlı beton vahşi binalar dikildi. Bu beton bloklar hem kentin hem de Kırklar Dağı’nın görüntüsünü kirletti. Ayrıca beton bloklar kültürel ve tarihi varlıklarımızı gölgelemiş oldu. Daha sonra mahkeme kararıyla imar planı iptal edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız, mahkemenin aldığı karar sonucunda o gün belediyede görev yapan arkadaşlara talimat verdi ve o beton bloklar, o çirkin görüntü Diyarbakır’ın en güzel tepesi olan Kırklar Dağı’ndan temizlendi.

 

‘BİRİLERİNİN YANLIŞINDAN DOLAYI DİYARBAKIRLILAR 100 MİLYON TL ÖDEYECEK’

Karaloğlu, “O projede çok iyi niyetle bloklardan daire satın alan vatandaşlarımız vardı. Onların bir suçu yoktu, suç orayı imara açan dönemin belediye başkanı ve meclis üyelerinindi. Daire alan vatandaşlarımız mahkemeye gittiler. Şuan İdare Mahkemeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni tam 100 milyon TL tazminata mahkûm etti. Değerli Diyarbakırlılar, sizin paranız bu 100 milyon TL. Birilerinin yanlışıyla bugün biz Diyarbakırlının 100 milyonunu oradan iyi niyetiyle daire alan vatandaşlarımıza ödemek durumundayız. Ama şundan Diyarbakırlı vatandaşlarımız emin olsun 100 milyon TL’yi o hatayı yapan, o kararın altına imza atan belediye başkanı ve meclis üyelerinden fitil fitil getirmezsem ben burada valilik yapmam. Yanlış yapan bedelini ödemek zorunda. Bu şehrin en güzel alanını, tarım alanını imara açıp o kararın altına imza atanlar o 100 milyon TL’yi ödemek zorundalar. Biz bunun hukuki mücadelesini vereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim