MÜCADELE HABER- Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır şubesin de 02 Nisan 2021 tarihinde 5.olağan genel kurulu tarım il müdürlüğü seminer toplantısında yapıldı. 2021-2023 dönemlerinde görev yapacak olan yeni yönetim kurulu belirlendi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından, tek liste ile girilen seçimde oy birliği ile MMG'nun yeni yönetim kurulu belirlendi.

 

MMG DİYARBAKIR’DA YUSUF ÇELEBİ GÜVEN TAZELEDİ

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Çelebi, "Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi yönetimi olarak, bilimsel, kültürel ve ahlaki değerler çerçevesinde özveri ve azim ile çalışarak sorumluluklarımız ve aldığımız görevin farkında olarak hedeflerimize ulaşacağız. Bir önceki Yönetim olarak arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşmak adına çalışmalarımızı aralıksız yerine getirmeye çalıştık. Bu kapsamda çeşitli toplantılar, seminerler, söyleşiler, iş geliştirme programları, teknik geziler gibi etkinlikler düzenledik. Bilimin aydınlık ışığında ilerlemek, ilmi, manevi ve kültürel değerlerimizi korumak, iş ve meslek haklarına sahip çıkmak, girişimcilik ve inovasyona önem vermek, yenilikçi ve teknolojik gelişime açık olmak, insan haklarına ve tüm düşüncelere saygılı olmak, paydaş kurum ve kuruluşlarla tam bir koordinasyon içerisinde olmak, mesleki eğitimin her alanda sürdürülebilir olmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak için tüm gayret ve çabalarımızı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"MÜSLÜMAN BİLİM İNSANI VE MÜHENDİS EL CEZERİ’NİN YOLUNDA YENİLİKLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Müslüman bilim insanı El Cezeri'nin yolundan gideceklerini belirten Çelebi "Mimar ve Mühendisler Grubu olarak bilim ve teknoloji merkezi olan üniversitelerimizle, diğer ilgili kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerimizle, iletişim bağlarını arttırarak, sektörümüzde iyi bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Diyarbakır'da Artuklu döneminde İslam'ın altın çağında çalışmalar yapan Müslüman bilim insanı ve mühendis, sibernetiğin ilk adımlarını atan ve ilk robotu yapan, El Cezeri’nin yolunda yenilikler için çalışacağız." şeklinde konuştu.

                                                                                                                                                                                                                  

Kürsüde kısa bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, “Mimar ve mühendisleri bir arada tutan ve tekniğe ışık tutan bu gibi organizasyonların bizler için oldukça önemlidir. Bu ve buna benzer organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olacağız. ” dedi.

 

Ak Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, “Diyarbakır bizler için önemli bir şehir. Bizler, iyiliği emreden kötülüğü men eden hükmünü meslek alanında icra etmek üzere bir araya gelmiş bir topluluğuz. Koymuş olduğumuz hedeflere ulaşabilmek için bir seferberlik havası içinde çok çalışmamız lazım” dedi.

 

Yusuf ÇELEBİ’nin yeniden şube başkanına seçildiği MMG'nun yeni yönetim kurulu üyeler şu isimlerden oluştu: Yusuf ÇELEBİ (Başkan), Gülhan sönmez, Murat unat, prof.dr. Zeynel fuat toprak, prof.dr. Mikdat şimşek, Hayrettin bahçıvancı, Çetin yeşil, Servet ergül ve Davut yıldız,   M.Salih Sayar, M.Sait Sönmez, Ersizn Özen, Mehmet Alpaslan, Süleyman Yoldaş, Özgül Boyuneğmez, Cumali Güreli, Şahin Taşkaya ve Bayram Eminoğlu.

 

Kurula, Ak Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, Ak Parti İl başkanlığı adına Av. Hüseyin Denli, HÜDA-PAR Diyarbakır İl yönetimi, İyi Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan,  Dicle üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Davut Kaaslan,  Dicle üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat bölüm Başkano Prof.Dr. Z.Fuat Toprak, Prof. Dr. Miktad Şimşek, Müsiad Diyarbakır Şubesi Mehmet Bozkuş, Temsan Diyarbakır İl başkanı Şeyhmus Deveci ve bir çok kurum amirlikleri ile çalışanları yanı sıra STK üyeleri katıldı.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim