Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“SUR MAĞDURLARI DEVLETTEN ALACAKLIDIR”

TOKİ’nin Sur’da yaptığı evlerin 1. Etap anahtar teslimi yapıldı. Anahtar teslimi sırasında mağdur olduğunu dile getiren bir vatandaş evini 55 bin TL sayarken TOKİ’nin yaptığı evi 4.300 TL taksitle 800 bin TL değer biçtiğini, diğer bir vatandaş ise evini 39 bin TL'ye sayılırken TOKİ’nin yaptığı ev için de 835 bin TL üzerinden değerlendirip bu borçları ödeyemeyeceklerini dile getirerek mağduriyetlerini belirtti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sur-magdurlari-devletten-alacaklidir-103324.html

 

 

KARPUZ HEYKELİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU!

Diyarbakır’da havalimanı kavşağında 4 milyon 412 bin TL harcanarak yapılan heykeller hem alay konusu oldu hem de tepki çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-karpuz-heykeli-elestirilerin-hedefi-oldu-103327.html

 

 

VİDEO- DİCLE NEHRİ'NDE BİNLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Dicle Nehri kenarında binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Bu durum vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--dicle-nehri-nde-binlerce-olu-balik-kiyiya-vurdu-103329.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ÇİFTÇİLERE 5 BİN KARPUZ FİDESİ DAĞITILDI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki üreticilere, 5 bin Diyarbakır Karpuzu fidesi dağıtım törenine katıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ciftcilere-5-bin-karpuz-fidesi-dagitildi-103338.html

 

 

"KURAKLIK TARIMSAL SULAMADAKİ ELEKTRİK FATURASINI ARTIRIYOR"

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kuraklık çiftçilerin enerji maliyetini yeniden gündeme getirdi. Depsaş Enerji, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin geçen yıla göre yüzde 350 arttığına dikkat çekerek, su kaynaklarının verimli kullanımı konusunda uyardı. Şirket çiftçileri ve sulama birliklerini biriken borçlarını ödemeye çağırdı, borçlu abone ve birliklere enerji tedariğinin durdurulacağını açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kuraklik-tarimsal-sulamadaki-elektrik-faturasini-artiriyor-103331.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 2021 YILI SULAMA SEZONU BAŞLADI

Diyarbakır’da 2021 yılı sulama sezonu başladı. Kentte bu yıl sulama sezonunda toplam 577 bin 670 dekar tarım arazisinin sulanması bekleniyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-2021-yili-sulama-sezonu-basladi-103330.html

 

 

DİYARBAKIR ÇİÇEKLERLE SÜSLENİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecini fırsata çevirerek yeşillendirme, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-ciceklerle-susleniyor-103339.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Ülke genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması 11’inci gününde de devam ederken Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince sokak hayvanlarının aç kalmaması için beslenme noktalarına yem ve su ile mama bırakıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sokak-hayvanlari-unutulmadi-103340.html

Editör: TE Bilisim