Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

VİDEO- DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN TEPKİ ÇEKEN HEYKELLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından peyzaj çalışmalarıyla birlikte 4 milyon 412 bin TL'ye dikilen heykeller hem alay konusu oldu hem de tepki çekti. Vali Münir Karaloğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-valisi-nden-tepki-ceken-heykellere-iliskin-aciklama-103351.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BİNLERCE KİŞİ KUDÜS İÇİN NAMAZ KILDI

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasından önce Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) binlerce kişinin katılımıyla cemaatle yatsı namazı kılındı. Basın açıklamasının ardından yaklaşık 2 bin araçlık bir konvoy, Diyarbakır caddelerinde tur attı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-binlerce-kisi-kudus-icin-namaz-kildi-103348.html

 

 

DİYARBAKIR’DA YÜZLERCE ARAÇ KONVOYU İSRAİL ZULMÜNÜ PROTESTO ETTİ

Diyarbakır’da toplanan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Mescid-i Aksa'da Filistinlere saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yuzlerce-arac-konvoyu-israil-zulmunu-protesto-etti-103347.html

 

 

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN KUDÜS AÇIKLAMASI

Doğu Kudüs'te yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulunan Diyarbakır Barosu, “Başta Türkiye Hükümeti ve BM Genel Kurulu olmak üzere uluslararası tüm kurumları, engelleyici yaptırımları derhal gündeme almaya çağırıyor, uluslararası kamuoyunu Filistin halkı için harekete geçmeye davet ediyoruz.” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-barosu-ndan-kudus-aciklamasi-103354.html

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEPKİ ÇEKEN HEYKELLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı havaalanı kavşağında yapılan maketlerle ilgili olarak ihalenin 12 Kasım 2021’de yapıldığını ve en düşük teklifi veren firmanın ihaleyi kazandığını bildirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-buyuksehir-den-tepki-ceken-heykellere-iliskin-aciklama-103359.html

 

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri Kadın Komisyonları, İstanbul Sözleşmesinin 10. Yılını tamamlamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İstanbul sözleşmesi 10 yaşında, İstanbul sözleşmesi yaşam güvencemiz, vazgeçmiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-istanbul-sozlesmesi-nden-vazgecmiyoruz-103366.html

 

 

16 YAŞINDAKİ AMCA KIZINA KABUSU YAŞATTI!

Diyarbakır'da evli ve 7 çocuk babası şahıs, amcasının kızını kendine ikinci eş yapmak istedi. Amcasının kızıyla annesi bu teklifi reddedince, onları tehdit edip evlerini kurşunladı. Okulu da bırakmak zorunda kalan genç kız çareyi bir arkadaşıyla evlenmekte buldu. Bunu duyan amcaoğlu, anne ve kızı kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan genç kız yaşam destek ünitesiyle hayata tutunurken, kaçan saldırgan aylardır bulunamadı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-16-yasindaki-amca-kizina-kabusu-yasatti-103346.html

 

 

"KUDÜS, MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR"

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Kudüs’te yaşanan olaylar hakkında bir yazılı açıklama yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baskan-aydin-kudus-muslumanlarin-kirmizi-cizgisidir-103358.html

 

 

"İSRAİL’E BÜTÜN TİCARİ İLİŞKİLER ASKIYA ALINMALI"

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapan SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Tarih bize göstermiştir ki İsrail laftan sözden kınamaktan anlamıyor. İsrail’in anladığı tek dil var. O da güçtür. Gün İslam ülkeleri liderlerinin kınama günü değil, hep birlikte balyoz gibi İsrail’in tepesine inme günüdür” dedi. Ayrıca iktidara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Bozan,” Vatandaşlar İsrail mallarını boykot etmelidir. Ama bir haftalık değil sürekli bir boykot olmalıdır.” Diye konuştu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baskan-bozan-israil-e-butun-ticari-iliskiler-askiya-alinmali-103360.html

 

 

DİYARBAKIR KIZILAY'DAN HÜKÜMLÜ AİLELERE YARDIM

Diyarbakır Kızılay Derneği Kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, Cezaevinde bulunan kadın ve çocukları ziyaret edip çeşitli yardımlarda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-kizilay-dan-hukumlu-ailelere-yardim-103353.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR’DAN AVRUPA REKORU!

Misli.com 3. Lig'de şampiyon olarak 2. Lig'e yükselen Diyarbekirspor, Avrupa liglerinde bir sezonda deplasmanda en az gol yiyen takım olarak tarihe geçti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-dan-avrupa-rekoru-103349.html

Editör: TE Bilisim