Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

MÜFTÜ KARABAYIR: TEDBİRLERE UYMAK DA FARZDIR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayı birçok tedbirler ile geçecek. Teravih namazının camilerde kılınamayacağı, toplu iftar ve sahur sofralarının olmayıp etkinliklerin yapılmayacağı bir Ramazan ayı bizi bekliyor. Bu kapsamda Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ile Ramazan ayı öncesi bir röportaj gerçekleştirdik. Karabayır, Ramazan ayında camilerin 5 vakit namaz için açık olup sadece teravih namazının kılınmayacağını hatırlatarak Müslümanları komşularla değil, evde kendi çocuklarınızla teravih namazı kılınması konusunda uyardı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-muftu-karabayir-tedbirlere-uymak-da-farzdir-102814.html

 

 

DİYARBAKIR BAROSU’NUN YENİ BAŞKANI AVUKAT NAHİT EREN

Diyarbakır Barosu seçim sonuçları açıklandı. Sandıkların kapanmasıyla birlikte yapılan oy sayımı sonucuna göre Diyarbakır Baro Başkanlığı’na avukat Nahit Eren seçildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-barosu-nun-yeni-baskani-avukat-nahit-eren-102808.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 400 BİN LİRALIK HIRSIZLIK OLAYLARINA KATILAN 14 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Diyarbakır’da, 5 ayda 29 hırsızlık olayına karışıp 400 bin lira değerinde değerli eşya çalan 16 şüpheliden 14’ü şafak operasyonuyla yakalandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-400-bin-liralik-hirsizlik-olaylarina-katilan-14-supheli-yakalandi-102818.html

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 81 İLE "RAMAZAN" GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Ramazan Ayı Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgede, iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyeceği net bir şekilde vurgulandı. Camilerde teravih namazlarının kılınmayacağı da bildirildi. Fırınlar için 'son 1 saat' vurgusu yapılırken, Ramazan fırsatçılarına da göz açtırılmayacağı vurgulandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-icisleri-bakanligi-ndan-81-ile-ramazan-genelgesi-102815.html

 

DÜ’de tramvay projesi hayata geçiyor

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ulusal ve yerel basın ile üniversitede yapılan çalışmalar ile ilgili toplantı düzenledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-du-de-tramvay-projesi-hayata-geciyor-102830.html

 

 

MASTERLER BAHAR LİGİ KUPA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Masterlar Bahar Ligi'nde dereceye giren takımlar için kupa töreni gerçekleştirildi. Törende açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'ın 17 ilçesinde her gencimize ulaşalım, spor yapacağı salonlar, sahalar, gençlik merkezleri olsun. Bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun büyük desteği var" dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-masterler-bahar-ligi-kupa-toreni-duzenlendi-102820.html

 

 

DİYARBAKIR’DA RAMAZAN ÖNCESİ FIRINLARA SIKI DENETİM

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında halk sağlığına zarar verebilecek gıda ürünlerinin önüne geçmek için iş yerlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ramazan-oncesi-firinlara-siki-denetim-102822.html

 

 

DİYARBAKIRSPORLU MİLLİ SPORCUNUN TARİHİ BAŞARISI

Diyarbakırspor’un milli sporcusu Sena Kızılaslan, karatede yaşadığı yurt içi ve yurt dışındaki başarılarından sonra kickboks branşında çıktığı ilk uluslararası turnuvada da başarılı oldu. Kızılaslan, Antalya’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Avrupa Kupası’nda bronz madalya kazandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirsporlu-milli-sporcunun-tarihi-basarisi-102824.html

 

 

 

NİSAN AYINDA KARACADAĞ’A KAR DÜŞTÜ

Baharın beklendiği Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde Nisan ayında kar yağınca hem çevredeki yerleşim yerlerinde hem de çalışma için bölgeye giden Bağlar ilçe belediyesi ekipleri şaşırdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-nisan-ayinda-karacadag-a-kar-dustu-102823.html

Editör: TE Bilisim