Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN YÜZLERCE FAYDASI VAR!”

“Çözüm sürecinin yüzlerce faydası var ve hiçbir eksisi yoktur” diyen HDP Eski Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecine ilişkin açıklamasında vatandaşların daha net mesajlar beklediğini ifade ederek geçmişe yönelik değil geleceğe yönelik adımların atılmasını söyledi. Türkiye’deki tüm dinamiklerin sürecin içerisinde olması gerektiğini dikkat çeken Aslan, “Şimdi yeni bir çözüm süreci yapılacaksa gizli ve saklının olmaması gerektiğine inanıyorum. Bu süreç sadece iki muhatap arasında da olmamalıdır. Çünkü bütün bir halkı ilgilendiriyor. 82 milyonu ilgilendiriyor. Herkesin şeffaf olarak elini taşın altına koyması gerekiyor.” Dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cozum-surecinin-yuzlerce-faydasi-var-104545.html

“DİYARBAKIR BANA, KALEMİME VE RUHUMA ÇOK ŞEY KATTI”

Çocukluğu Diyarbakır'da geçen, ilk ve ortaokulu burada okuyan yazar Seyfettin Araç "Sevgili Yalnızlık" kitabı raflarda yerini aldı. Birçok anısının bulunduğu Diyarbakır'ı hep özlemle andığını ve fırsat buldukça kente geldiğini belirten Seyfettin Araç, "Bu coğrafyanın en kadim topraklarından biri olan Diyarbakır bana, kalemime, ruhuma her şeyden önce insanlığı ve çoğulcu düşünme yetisi katmıştır." dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-bana-kalemime-ve-ruhuma-cok-sey-katti-104546.html

DİYARBAKIR'DA İNTİHAR ETTİĞİ İDDİA EDİLEN KADININ KOCASI TUTUKLANDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 8 Haziran'da intihar ettiği iddia edilen Ayşe Tayurak'ın eşi Adem Tayurak, olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-intihar-ettigi-iddia-edilen-kadinin-kocasi-tutuklandi-104550.html

DİYARBAKIR'DA KURAKLIK HASAR ÖDEMELERİ BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TARSİM Diyarbakır'da kuraklık hasar ödemelerinin bugün itibarıyla verilmeye başladığını duyurdu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kuraklik-hasar-odemeleri-basladi-104552.html

TÜİK'E GÖRE İŞSİZ SAYISI 4 MİLYON 237 BİN KİŞİ

Türkiye İstatistik Kurumu, işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre, mayısta işsiz sayısı bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişiye düştü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tuik-e-gore-issiz-sayisi-4-milyon-237-bin-kisi-104554.html

GGC YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) 22'nci olağan kongresi yapıldı. GGC başkanlığına Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) muhabiri Mehmet Mücahit Ceylan seçildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ggc-yeni-yonetimini-secti-104558.html

DİCLE’YE OTOBÜS SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesine salgın dolayısıyla iptal edilen otobüs seferlerine yeniden başlıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dicle-ye-otobus-seferleri-yeniden-basliyor-104560.html

CHP’Lİ VEKİL DİYARBAKIR’DA YAŞANAN SU SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI!

Geçtiğimiz günlerde, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığındaki, milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan 18 kişilik CHP Heyeti Diyarbakır’da önemli ziyaretlerde bulunarak kentin sorunları üzerine vatandaşları, esnafı ve STK temsilcilerini dinlemişti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-chp-li-vekil-diyarbakir-da-yasanan-su-sorununu-meclise-tasidi-104559.html

HDP’NİN DİYARBAKIR’DA 3 GÜN SÜRECEK TOPLANTISI BAŞLADI

HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Tayip Temel, Alican Önlü, MYK ve PM üyelerinin katıldığı toplantıya geniş bir katılım oldu. Toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), MED-DER, 78’liler Derneği ve Barış Anneleri Meclisi’nin aralarında olduğu çoksa sayıda sivil toplum kuruluşu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP’nin başlattığı programa ilişkin bilgi vererek yol haritasını programa dönüştüreceklerini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-hdp-nin-diyarbakir-da-3-gun-surecek-toplantisi-basladi-104571.html

“MEVCUT YAPIYLA YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLAMAZ”

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO)Başkanı Mehmet Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti, çözüm süreci ile Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ziyaretinde beklentilerin çok fazla olmadığını belirten Kaya, “Yeni ittifaklar ortaya çıkabilir çözüm süreci üzerinden. Ama mevcut yapıyla yeni bir çözüm süreci olabilir mi derseniz, MHP'nin bu tutumuyla olmaz” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mevcut-yapiyla-yeni-bir-cozum-sureci-olamaz-104572.html

AMEDSPOR İLE DİYARBEKİRSPOR’UN GRUPLARI BELLİ OLDU!

Bu sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek Diyarbakır temsilcilerinden Amedspor Beyaz Grup’da, Diyarbekirspor ise Kırmızı Grup’ta yer alacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amedspor-ile-diyarbekirspor-un-gruplari-belli-oldu-104566.html

Editör: TE Bilisim