Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

“DİLAVER KÖPRÜSÜ’NÜN TRAFİĞE KAPATILMASI HALKI MAĞDUR ETTİ”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesince Diyarbakır-Viranşehir-Derık karayolu üzerindeki tarihi Dilaver Köprüsü’nde yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle köprünün trafiğe kapatılmasının köylüleri mağdur ettiğini savundu. Onlarca köyün tek ulaşım yolu olan Dilaver Köprüsü yerine alternatif bir köprü yapmadan köprüyü kapatmanın buradaki bulunan halkı cezalandırmak olduğunu iddia eden DEVA Diyarbakır İl Başkanlığı, kalıcı çözüm için yetkilileri göreve davet etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dilaver-koprusu-nun-trafige-kapatilmasi-halki-magdur-etti-103945.html

‘KAYAPINAR ŞEHİR HASTANESİ PROJESİ’ MECLİSE TAŞINDI

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi Projesi'ni meclis gündemine taşıyarak projeye ilişkin ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kayapinar-sehir-hastanesi-projesi-meclise-tasindi-103947.html

BAŞKAN BOZAN: İNTİHAR OLAYLARI ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILMALI

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, başta Silvan olmak üzere son zamanlarda bölgede ciddi intihar vakalarının meydana geldiğini belirterek, vatandaşların çeşitli nedenlerden kaynaklı bir depresyon geçirdiği ve intihar olaylarının çok düşündürücü olduğunu söyledi. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Emniyetin ilgili birimleri olmak üzere, tüm ilgili kurumlar tarafından çok yönlü araştırılma ve gerekli tedbirlerin bir an önce alınmalı gerektiğini söyleyen Bozan, intihar vakalarına karşı hükümete önerilerde de bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baskan-bozan-intihar-olaylari-cok-yonlu-arastirilmali-103946.html

DİYARBAKIR’DA TOPLAM 313 BİN 928 KİŞİYE KORONA AŞISI YAPILDI

Sağlık Bakanlığının aşı tablosuna göre Diyarbakır’da şimdiye kadar 189 bin 664 1.doz, 124 bin 264’de 2.doz Covid-19 aşısı yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-toplam-313-bin-928-kisiye-korona-asisi-yapildi-103956.html

ESNAFIN SESİNİ KAYAPINAR BELEDİYESİ DUYMUYOR!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı Yılmaz Güney Caddesi esnafı, yaklaşık 2 ay önce DEDAŞ'ın elektrik hattı çekmesinin ardından bozduğu kaldırımları düzenlemediği için mağduriyet yaşıyor.

Haberin Devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-esnafin-sesini-kayapinar-belediyesi-duymuyor-103966.html

DİYARBAKIR’DA OPERASYON: 9 GÖZALTI

Diyarbakır’da düzenlenen terör operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-operasyon-9-gozalti-103962.html

TARİHİ 'SAİNT GEORGE KİLİSESİ' SANATSEVERLERİ AĞIRLAYACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, turizm açsından önemli bir yere sahip olan tarihi Sur ilçesindeki Saint George Kilisesi’nde onarım çalışmalarını tamamladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--tarihi-saint-george-kilisesi-sanatseverleri-agirlayacak-103965.html

ŞENYAYLA DİYARBAKIRLI GÖÇERLERE YASAKLANDI!

Muş Valiliği, Diyarbakır’dan alınarak Muş’a bağlanan Şenyayla, Diyarbakırlı göçerlere yasaklandı. Diyarbakırlı göçerler, “işgalci” olarak nitelendirilerek Şenyayla’dan çıkarıldı. Diyarbakır Barosu’nun bölgede yaptığı incelemeler sonucunda bölgede sorun yaşayan tarafların arasında daha vahim olayların yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunarak tarafların bir araya getirip çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-senyayla-diyarbakirli-gocerlere-yasaklandi-103954.html

DİYARBAKIR’DA GÖNÜLLÜLER KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Diyarbakır’da 14 Mayıs Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında gönüllüler toplu kan bağışında bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-gonulluler-kan-bagisinda-bulundu-103971.html

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA SIKI DENETİM

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurallara uymayan ağır tonajlı araç ve iş makinelerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-agir-tonajli-araclara-siki-denetim-103958.html

Editör: TE Bilisim