Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

DİYARBAKIR’DA ‘21. YÜZYILIN 21. YILINDA 21 BÜYÜK YATIRIM’

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresinin "21. Yüzyılın 21. Yılında 21 Büyük Yatırım" sloganıyla hazırlamış olduğu projeler düzenlenen program ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, DİSKİ'nin kente 552 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-21.-yuzyilin-21.-yilinda-21-buyuk-yatirim-104015.html

DİYARBAKIR ÇİFTÇİSİNE 24 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü; Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında bu yıl Diyarbakır’daki çiftçilere toplamda 24 milyon TL hibe desteği verileceğini açıkladı. İl Müdürlüğü ayrıca, bu yıl yapılacak olan proje sözleşmelerin imzalanmasıyla 2006’dan bu yana Ekonomik ve Altyapı Yatırımları için toplamda 95 milyon TL, Bireysel Basınçlı Sulama Sistemleri İçin de toplam da 55 Milyon TL hibe desteğinin verildiğini duyurdu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-ciftcisine-24-milyon-lira-hibe-destegi-104009.html

DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ SANAT KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, 14 sanat dalında açacağı yaz kurslarına kayıtlar başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ucretsiz-sanat-kurslarina-kayitlar-basladi-104007.html

YÜKSEK GERİLİM HATTI BİÇERDÖVERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ!

Diyarbakır’da hasat yapan bir biçerdöverin üzerine yüksek gerilim hattı düştü. Büyük paniğe kapılan biçerdöver sürücüsü ve yanındaki son anda kendilerini dışarı atarken, yangının çıkmaması ise büyük teselli oldu. Hasada ara verilirken ihbar üzerine olay yerine DEDAŞ ve itfaiye ekipleri çağrıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yuksek-gerilim-hatti-bicerdoverin-uzerine-dustu-104011.html

KEÇİ BURCU’NDA 30 KADINA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğiyle üretilen kentin yöresel yemeklerini Keçi Burcu’nda yerli ve yabancı turistlere tanıtacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-keci-burcu-nda-30-kadina-istihdam-saglanacak-104006.html

HAYVANLARI KORUMA KANUN TEKLİFİ TBMM'YE GELİYOR

AKP, uzun süredir beklenen hayvanların korunması ve kötü muamelenin önlenmesine yeni kriterler getirecek olan yasal düzenlemeyi TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-hayvanlari-koruma-kanun-teklifi-tbmm-ye-geliyor-103998.html

DİYARBAKIR’DA ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ YAZ TATİLİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ailelerinin maddi durumlarından dolayı tatil yapma imkânı bulunmayan çocuklara ücretsiz yaz tatili yaptıracak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-cocuklar-icin-ucretsiz-yaz-tatili-104004.html

DİYARBAKIR’DAKİ 'DÜZENSİZ GÖÇMENLER' MECLİSE TAŞINDI!

Diyarbakır HDP Milletvekilli Remziye Tosun Diyarbakır İl Otogarı ve çevresinde sayıları gün geçtikçe artan göçmenlerle ilgili meclise soru önergesi verdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-duzensiz-gocmenler-meclise-tasindi-104000.html

KANSER HASTASI KADININ ADINA HABERSİZ BİNLERCE LİRALIK İLAÇ YAZILDI İDDİASI

Diyarbakır’da Murat Katar’ın eşi Sultan Katar’a 2018 yılında kanser teşhisi konuldu. Yıl içerisinde tedavisine başlanan Katar’ın kemoterapi gördüğü sırada adına habersiz şekilde binlerce liralık ilaç alındığı tespit edildi. Eşinin kanser hastalığından kaynaklı hayatını kaybettiğini belirten Murat Katar, hukuk mücadelesi başlattı. 3 yıl hukuk mücadelesinin sürdüğünü belirten Katar, eşinin mezarında rahat uyuması için sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kanser-hastasi-kadinin-adina-habersiz-binlerce-liralik-ilac-yazildi-iddiasi-103997.html

Editör: TE Bilisim