Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

EĞİTİM CAMİASI KAYGILI!

Diyarbakır Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, Eylül’de açılacak okullar için MEB’in eğitim seferberliği başlatıp ek bütçe ayırarak okulların nasıl açılacağı konusunda bilgi verilmesi çağrısında bulundu. eğitim camiasının kaygılı olduğunu söyleyen Akşahin, Eğitimin yüz yüze olması konusunda taraf olduklarını da hatırlatarak okulların pandemi sürecinde hazırlanması konusunda yeni ek derslik ve öğretmen ataması yapılması gerektiğini savundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-egitim-camiasi-kaygili-104807.html

CAMİ İSİMLERİNİN YANLIŞ YAZILMASI YÜZÜNDEN BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi iki caminin kayıtlardaki ismiyle tabeladaki isminin birbirinden farklı olması Sur İlçe Müftülüğü ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü karşı karşıya getirdi. İlçe Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü yanlış yazılan isim konusunda birbirlerini suçladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cami-isimlerinin-yanlis-yazilmasi-yuzunden-birbirlerini-sucladilar-104808.html

DİYARBAKIR’DA COVİD-19'DAN YATAN HASTA SAYISI AÇIKLANDI!

Diyarbakır’da artan koronavirüs vaka sayısı ve aşılanmanın düşük olmasıyla tüm kurum ve STK’lar aşı çağrısında bulunurken SES Diyarbakır Şubesi, son bir ayda artan hasta sayısını paylaşarak serviste yatan hasta sayısının 76’dan 161’e, yoğum bakımda yatan hasta sayısının ise 22’den 46’a yükseldiğini paylaştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-covid-19-dan-yatan-hasta-sayisi-aciklandi-104809.html

DİYARBAKIR ÇOCUK HASTANESİ'NE YENİ BAŞHEKİM ATANDI

Adıyaman Gerger Devlet Hastanesinde başhekim olarak görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Canpolat, Diyarbakır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğine atandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-cocuk-hastanesi-ne-yeni-bashekim-atandi-104816.html

DİYARBAKIRLI ESKİ HAKEM DR. YILDIRAY ARSLAN HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakırlı eski hakemi ve MHK eski üyesi, Dr. Yıldıray Arslan hayatını kaybetti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirli-eski-hakem-dr.-yildiray-arslan-hayatini-kaybetti-104811.html

"SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANAN HASTALARIN ÇOĞU AŞI YAPMAYANLAR"

Diyarbakır Tabip Odası(DTO), Diyarbakır'da koronavirüs pozitif hasta sayısının günlük bini bulduğunu ve tedavi gören hasta sayısının ise 250'yi geçtiğini açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-solunum-cihazina-baglanan-hastalarin-cogu-asi-yapmayanlar-104812.html

FREN YERİNE GAZA BASAN SÜRÜCÜ, 3 KİŞİYİ EZİYORDU!

Diyarbakır’da ATM’de işlem yapan 3 kişi, sürücünün park yeri ararken fren yerine gaza basmasıyla otomobilinin altında kalmaktan son anda kurtulma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-fren-yerine-gaza-basan-surucu-3-kisiyi-eziyordu-104815.html

‘AŞI OLMAYANLAR DÜĞÜNLERE ALINMASIN’ TALEBİ

Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği (DÜSİD), kentte aşı olma oranının az olmasından kaynaklı, ‘aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım’ isminde beste yapıp kentte bulunan tüm düğün salonlarındaki müzisyenlere dağıttı. Yapılan beste müzisyenler tarafından seslendirilirken, düğünlere katılan vatandaşlar da beste ile halay çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-asi-olmayanlar-dugunlere-alinmasin-talebi-104821.html

AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ PİZZALARA DİYARBAKIR DOMATESİ

Diyarbakır domatesi kurutularak dünya mutfağına girdi. 3 Bin kişilik istihdam sağlanan bu ürün görsel şölen oluşturdu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-avrupa-ulkelerindeki-pizzalara-diyarbakir-domatesi-104822.html

SİLVAN'DA 92 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ!

Kontrol altına alınan korona virüs vaka sayılarında bayram sonrasında patlama yaşandı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesine Kurban Bayramı öncesi günlük vaka sayısı 5 kişiye düşerken, bayram sonrası 240 kişinin test sonucunda 92 kişinin pozitif olduğu görüldü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-silvan-da-92-kiside-koronavirus-tespit-edildi-104813.html

Editör: TE Bilisim