Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“DİYARBAKIR’DA ‘HAFIZA MERKEZİ’ KURULMALIDIR”

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır’da tarihsel dokümanların bir arada toplanacağı bir ‘Hafıza Merkezi’nin kurulması gerektiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-hafiza-merkezi-kurulmalidir-102522.html

 

 

HAYALİNİ DÜŞLEDİĞİ KİTABINI CİLTLEME SANATIYLA OKURLARINA SUNUYOR

Diyarbakırlı yazar Miraz Rusipî, yayınevi ve matbaa yazarlarının yayımlamış olduğu kitaplardan farklı olarak, hayal ettiği eserini ciltleme sanatıyla zanaatlaştırarak okurlarına sunuyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--hayalini-dusledigi-kitabini-ciltleme-sanatiyla-okurlarina-sunuyor-102521.html

 

 

DİYARBAKIR’DA EĞİL’İN ÇEHRESİ GÜZELLEŞECEK

Asur Kalesi ile Peygamber Kabirleri bin 800 metrelik yürüyüş yoluyla birbirine bağlanacak

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-egil-in-cehresi-guzellesecek-102549.html

 

 

DİYARBAKIR'DA DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KUTLANDI

Bir yıldır perdeleri kapalı olan Kayapınar Belediyesi Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde perdelerini ‘Sınır’ oyunuyla açtı. Yoğun ilgi gören oyunun ardından, Kayapınar Belediye Başkan yardımcısı Cihat Kayhan, oyunculara ve tiyatro ekibini plaket ile tebrik etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-dunya-tiyatro-gunu-kutlandi-102523.html

 

 

YAŞLI NÜFUSTA MADDE KULLANIMI ARTTI

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, BM'nin hazırladığı 2020 raporuna göre salgın sürecinde 65 yaş üzeri kişilerin antidepresan, alkol ve uyuşturucu madde kullandıklarını işaret ettiğini savundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yasli-nufusta-madde-kullanimi-artti-102538.html

 

 

MALABADİ KÖPRÜSÜ ETRAFINA PARK ALANI YAPILACAK

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Köprüsü etrafında 22 bin metrekarelik bir park alanının ihalesini yapacaklarını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-malabadi-koprusu-etrafina-park-alani-yapilacak-102528.html

 

 

KULP’TA AÇILAN DRAMA KURSUNA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Halk Eğitim Merkezince Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan drama kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kulp-ta-acilan-drama-kursuna-vatandaslardan-yogun-ilgi-102531.html

 

 

DİYARBAKIRLI MİLLİ SPORCU AYŞE TEKDAL ALTIN MADALYA KAZANDI

Türkiye'nin 11 madalya kazandığı Balkan Yürüyüş Şampiyonası'na başarılarıyla damga vuran Diyarbakırlı milli atletler Ayşe Tekdal organizasyon tarihinde büyük kadınlarda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirli-milli-sporcu-ayse-tekdal-altin-madalya-kazandi-102535.html

 

 

DİYARBAKIR’DA TARİHİ GEÇMİŞ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi ekiplerince yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gerçekleştirilen denetimlerde, son kullanma tarihleri geçen ve bozulduğu tespit edilen süt ve süt ürünleri ele geçirilerek imha edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-tarihi-gecmis-sut-ve-sut-urunleri-ele-gecirildi-102526.html

 

 

PANDEMİ NEDENİYLE, FİDAN SATIŞLARI ARTTI

Bingöl’de korona virüs nedeniyle köylerinde vakit geçirmeye başlayan vatandaşların, bağ ve bahçe ile uğraşmak istemeleri sayesinde fidan satışlarında artış yaşanmaya başladıBingöl’de havaların ısınması, dikme sezonun başlamasıyla fidancıların durgun geçen mesaisi yoğunlaştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-pandemi-nedeniyle-fidan-satislari-artti-102543.html

Editör: TE Bilisim