Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIRLI DOĞA AKTİVİSTLERİ 2023 TURİZM MASTER EYLEM PLANI’NA DİKKAT ÇEKİYORLAR

Diyarbakırlı 40 doğa aktivisti, bir araya gelerek her hafta sonu kentin tarihi yerlerinde etkinlikler düzenleyerek 2023 Turizm Master Eylem Planı’na dikkat çekiyorlar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakirli-doga-aktivistleri-2023-turizm-master-eylem-plani-na-dikkat-cekiyorlar-102551.html

 

 

“2021 YILINI DİYARBAKIR’DA SERT KABUKLU MEYVELER YILI İLAN ETTİK”

Diyarbakır'da düzenlenen Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla açıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-2021-yilini-diyarbakir-da-sert-kabuklu-meyveler-yili-ilan-ettik-102570.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 20 MİLYON DOLARLIK YATIRIMIN TEMELİ ATILIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği, günlük yaklaşık bin 475 ton atığı bertaraf ederek elektrik enerjisine dönüştüreceği, EKAY Projesinin temeli 1 Nisanda Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-20-milyon-dolarlik-yatirimin-temeli-atiliyor-102561.html

 

 

TARİHİ MARDİNKAPI'NIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Binlerce yıllık geçmişe sahip, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır Surları'nda yer alan ve restorasyonu tamamlanan tarihi Mardinkapı yerine monte edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--tarihi-mardinkapi-nin-restorasyonu-tamamlandi-102571.html

 

 

DİYARBAKIR'DAKİ MEVLİD ETKİNLİĞİ İPTAL EDİLDİ

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da 11 Nisan Pazar günü "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" temasıyla düzenlemeyi planladıkları açık hava etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-mevlid-etkinligi-iptal-edildi-102562.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ORYANTİRİNG SPORUNA İLGİ ARTIYOR

Diyarbakır’da her geçen gün artan Oryantiring etkinlikleri ile birlikte başta çocuklar olmak üzere, kent içerisinde nüfuz eden vatandaşlar bu spor dalına ayrı bir rehavet duymaya başladılar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-oryantiring-sporuna-ilgi-artiyor-102568.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SİNEMA SALONLARININ KAPANMA KARARI UZATILDI

Diyarbakır’da pandemi nedeniyle sinema salonları için alınan kapanma kararı, 12 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sinema-salonlarinin-kapanma-karari-uzatildi-102572.html

 

 

DİYARBAKIR’DA HUSUMETLİ İKİ AİLE BARIŞTI

Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneğinin Yönetim Kurulu Üyeleri, Güneş ve Erol aileleri arasında 3 ay önce bıçak yaralaması nedeniyle başlayan husumette araya girerek aileleri barıştırdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-husumetli-iki-aile-baristi-102569.html

 

 

KOMŞUSUNA RİCA EDEREK ÖĞRENDİ, GELİRİ İLE ÇOCUKLARINI OKUTUYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde komşusuna rica ederek tatlı yapımını öğrenen Rukiye Öğretmiş, 2 yıl önce açtığı tatlı dükkanında elde ettiği gelirle hem 3 çocuğunu okutuyor hem de aile bütçesine katkı sunuyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-komsusuna-rica-ederek-ogrendi-geliri-ile-cocuklarini-okutuyor-102565.html

 

 

DİYARBAKIRSPOR GOLCÜSÜNÜ BULDU

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon olup 10 sezon sonra 3. Lig’e dönmenin hesaplarını Diyarbakırspor kadrosuna önemli isim ile takviye etti. Uzun yıllar 2. Lig ve 3. Ligde forma giyen golcü futbolcu Sercan Bıyıklı ile anlaşan yeşil-kırmızılı takım, bazı transferleri de bitirme aşamasına geldi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirspor-golcusunu-buldu-102564.html

 

 

DİYARBAKIR, GOLF SPORU İLE TANIŞIYOR

Diyarbakır’da faaliyet gösteren spor branşları kervanına golf de eklendi. Çalışmalarına başlanan golf sporunun Diyarbakır’daki federasyon temsilciliğini ise Fatih Hillez yapacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-golf-sporu-ile-tanisiyor-102563.html

 

 

CEZAEVLERİNE KÜTÜPHANE KURULACAK

Farklı illerde bulunan kampüs tipi ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. İlgili protokol iki bakanlık arasında imzalandı.

Haberin devamı:  https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cezaevlerine-kutuphane-kurulacak-102557.html

 

 

BAKAN KOCA, “TERAVİH NAMAZI KILINACAK”

Bakan Koca, teravih namazlarının 'tedbir' alınarak kılınacağını açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mutasyonlu-virusun-turkiye-deki-orani-yuzde-75-lere-ulasti-102576.html

Editör: TE Bilisim