Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIR’DA KORONAYA KARŞI BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMİ

Fitoterapi Uzmanı Sinan Akbalık, koah hastalarının tedavisi için yurt dışından getirttiği bitkisel ürünlerle hazırladığı ilacın koronavirüs salgınına karşı çok etkili olduğunu savundu. Korona testi pozitif olan birinin, söz konusu bitkisel ilacı kullanmasıyla testinin negatife döndüğünü öne süren Akbalık, fitoterapi yöntemiyle birçok hastalığı da tedavi ettiğini söyledi.

Haberin devamı:  https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-koronaya-karsi-bitkisel-tedavi-yontemi-102676.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BİR YANDAN ŞENLİK BİR YANDAN UYARI!

Sağlık Bakanlığı’nın 27 Mart- 2 Nisan arasında açıkladığı koronavirüs risk haritasına göre Diyarbakır’da geçen hafta 36 bin 28 olan vaka sayısnın bu hafta 60 bin 5 olarak açıklanması ve tehlike çanlarının çalmasının ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşlara ‘Aman Dikkat’ uyarısında bulunurken, Kayapınar Şehir Ormanı’nda hafta sonu düzenlenen ve ebeveyn ile çocuklarının katıldığı uçurtma şenliğinde ise sosyal mesafe sıfırlandığı görüldü. 

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bir-yandan-senlik-bir-yandan-uyari-102675.html

 

 

KADINLARDAN DİYARBAKIR’DAKİ GÖZALTILARA TEPKİ

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında gazeteci, siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 22 kadın gözaltına alındı.

Haberin Devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kadinlardan-diyarbakir-daki-gozaltilara-tepki-102699.html

 

 

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE TEBLİGAT: 3 AY İÇİNDE EVLERİNİZİ BOŞALTIN

Diyarbakır’da 35 yılı aşkındır sağlık emekçilerinin yaşadığı ve Ocak ayında yapılan teliğat ile en geç 15 gün içinde boşaltılması istenen; ancak pandemi ve kış mevsimi koşulları göz önünde bulundurulması nedeniyle boşaltılması 2 ay ertelenen Yenişehir İlçesi Köşkler Mahallesi’ndeki 19 hanenin 90 gün içinde boşaltılması için yeniden yazı gönderildi. Bu arada tahliye edilmesi istenen alana 112 Acil Çağrı (toplanma) Merkezi’nin yapılacağı iddia edildi.

Haberin Devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-saglik-emekcilerine-tebligat-3-ay-icinde-evlerinizi-bosaltin-102696.html

 

 

DİYARBAKIR'DA İŞSİZ GENÇ YAŞAMINA SON VERDİ

Diyarbakır’da yaşayan 33 yaşındaki Ramazan Ünal, ekonomik nedenlerden dolayı intihar etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-issiz-genc-yasamina-son-verdi-102679.html

 

 

 

DİYARBAKIR HAVALİMANI’NDA UV IŞINLI HİJYEN DÖNEMİ

Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Çanakkale ve Trabzon'daki havalimanlarında ultraviyole ışınlarıyla sterilizasyon sağlayan cihazlar hizmete alındı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-havalimani-nda-uv-isinli-hijyen-donemi-102678.html

 

ŞANLIURFALI ÇOCUKLAR DİYARBAKIR’IN TARİHİNE TANIKLIK EDİYOR

Şanlıurfalı 40 çocuk, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sunduğu imkanlar dahilinde 4 gün boyunca Diyarbakır’ın tarihi yerlerini ziyaret ederek geçmişe tanıklık ediyorlar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sanliurfali-cocuklar-diyarbakir-in-tarihine-taniklik-ediyor-102680.html

 

 

 

DİYARBAKIR'DA ARTAN KORONA VİRÜS VAKALARI ENDİŞELENDİRİYOR

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre vaka sayısının arttığı Diyarbakır’da vatandaşlar pandemi kurallarına aldırış etmeden çarşı ve merkezleri doldurdu. Tüm uyarı ve önlemlere rağmen Diyarbakır’da kentin işlek noktalarına akın eden vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-artan-korona-virus-vakalari-endiselendiriyor-102689.html

 

 

 

MAHALLE GRUP YOLLARININ GENİŞLİĞİ 7 METREYE ÇIKARILIYOR

2021’de kırsal mahallelerin bin 100 km yol ağına sathi kaplama asfalt serecek olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mahalle-grup-yollarinin-genisligi-7-metreye-cikariliyor-102691.html

 

 

DİYARBAKIR MEMUR-SEN’DEN 103 AMİRALİN BİLDİRİSİNE SUÇ DUYURUSU

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin tepki göstererek, suç duyurusunda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-memur-sen-den-103-amiralin-bildirisine-suc-duyurusu-102687.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SANAT SOKAĞI TAMAMLANIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin araç trafiğine kapalı, vatandaşların uğrak yerlerinden biri olan Sanat Sokağı’nda yürüttüğü yenileme çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sanat-sokagi-tamamlaniyor-102690.html

 

Editör: TE Bilisim