Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

VİDEO- KURAKLIĞA KARŞI ‘SUYUN GÜCÜ’NÜ KULLANMALIYIZ

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Diyarbakır ve bölgede yaşanan kuraklığa dikkat çekerek kuraklığa karşı suyun gücüne işaret etti. Bölgedeki kuraklığın sulama sistemiyle önlenebileceğini savunan İskenderoğlu, sulanan ekinlerin yanmadığı, sulanmayanların ise yanıp kuruduğuna işaret ederek, Silvan ve Dicle Barajı’ndaki çalışmaların bitmesi halinde kentin yüzde 21 olan sulu arazisinin yüzde 70’e çıkacağı ve çiftçilerin olası kuraklıklardan artık etkilenmeyeceğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--kurakliga-karsi-suyun-gucu-nu-kullanmaliyiz-103259.html

 

 

DİYARBAKIR'DA İLAÇLAMA ORDUSU İŞBAŞINDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ilaclama-ordusu-isbasinda-103268.html

 

 

“DİYARBAKIR'DA SU SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarının ele alındığı değerlendirme toplantısına katıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-su-sorun-olmaktan-cikiyor-103267.html

 

 

DİYARBAKIR'DA İKİ TIR KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 3 YARALI

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice mevkiinde iki tırın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-iki-tir-kafa-kafaya-carpisti-3-yarali-103260.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BÖLGENİN İLK İTFAİYE ARACI ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİ

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Odabaşı Makine Fabrikası, bir ilke imza atarak bir itfaiye aracını kısmen de olsa üretimini gerçekleştirdi. Motor, elektronik aksamı dışındaki bütün parçaları Diyarbakır'da üretilen ilk itfaiye aracı, siparişi veren Diyarbakır Organize Sanayi Bölge Başkanlığı'na törenle teslim edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bolgenin-ilk-itfaiye-araci-uretimi-gerceklesti-103263.html

 

 

DİYARBAKIR’DA CADDE VE SOKAKLAR YIKANIYOR

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ilçede tam kapanma sürecinde boşalan cadde ve sokaklarda Koronavirüse (Covid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla temizlik çalışmalarını arttırdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-cadde-ve-sokaklar-yikaniyor-103265.html

 

 

YÖK’TEN DÜ’YE ''ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜ''

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2021 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri''nde Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) aday ödülünü kazandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yok-ten-du-ye-engelsiz-universite-odulu-103269.html

 

 

İNSANLIK TARİHİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN 11 SALGIN HASTALIK

MÖ 430’da Mora Savaşı’nda ortaya çıkan bilinen eski salgın ile beraber, salgın hastalıklar insanlık tarihi boyunca medeniyetleri etkiledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-insanlik-tarihinin-seyrini-degistiren-11-salgin-hastalik-103272.html

 

 

KURAKLIK NEDENİYLE MERCİMEK HASADINA ERKEN BAŞLANDI

Mardin’in Derik ilçesinde bu sene yağışların çok az olması nedeniyle kuraklığın yaşanması sonucu mercimek hasadına bir ay önce başlandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kuraklik-nedeniyle-mercimek-hasadina-erken-baslandi-103271.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SEYRANTEPE KAVŞAĞI DÜZENLENİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecini fırsata çevirerek verimli kullanılamayan kavşakları düzenliyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-seyrantepe-kavsagi-duzenleniyor-103264.html

Editör: TE Bilisim