Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

“VERİLEN DESTEK ZARARIMIZI KARŞILAMADI”

Kahveciler ve Çaycılar Odası Başkanı Abdurrahman Kavut, pandemi sürecinde 1 yıla yakın kapalı kalan cafelere verilen desteğin yeterli olmadığını söyleyerek esnafa 100 bin TL faizsiz kredi desteği için hükümete seslendi. Kavut, “100 bin TL gibi faizsiz bir destek verilirse en azından kiraları, elektrik, su gibi faturaları hepsi birikmiş durumda olan esnaf rahatlar. Diyarbakır’da şu an yaz ayı olduğu için bu zamanlara kafeler genelde boş olur bir de pandemi olduğu için daha fazla boş kaldı ve zarar daha fazla oldu.” Diye konuştu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-verilen-destek-zararimizi-karsilamadi-104478.html

DOĞUDA KURAKLIK, TRAKYA'DA BOLLUK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuraklık çiftçinin kabusu olurken, Trakya’da buğday hasadında son yılların en yüksek verimi yaşanıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-doguda-kuraklik-trakya-da-bolluk-104483.html

DİYARBAKIR’DA BAYRAM ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA YARDIM

Diyarbakır’da ihtiyaç sahibi bin çocuğa kurban bayramı öncesinde kıyafet ile okul çantası yardımı yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bayram-oncesi-ihtiyac-sahibi-cocuklara-yardim-104484.html

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2.5 YIL ARANIN ARDINDAN DİYARBAKIR’A GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır’a geliyor. Kurşunlu Camii’nde Cuma namazı kılması beklenen Erdoğan için hummalı temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cumhurbaskani-erdogan-2.5-yil-aranin-ardindan-diyarbakir-a-geliyor-104485.html

DİYARBAKIR’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde çalışmaları devam eden projeler hakkında açıklamada bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-in-cehresini-degistirecek-projeler-devam-ediyor-104487.html

DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ KONSERVATUAR KURSU

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, üniversite adaylarına yönelik açtığı ücretsiz TYT-AYT kurslarından sonra konservatuar adayları için de önemli bir hizmeti devreye soktu. Belediyenin sunduğu imkanlarla 60 öğrenci, 4 uzman hoca tarafından Ağustos ayında yapılacak sınavlara hazırlanıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ucretsiz-konservatuar-kursu-104488.html

BİSKADIN KOOPERATİFİ MODERN MUTFAĞINA KAVUŞTU

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Ticaret Bakanlığı tarafından Koop-Des projesi gerçekleşti. BisKadın Kooperatif mutfağı hizmet vermeye başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-biskadin-kooperatifi-modern-mutfagina-kavustu-104489.html

DİYARBAKIR’DA ANA HAT YOLCU TRENLER SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR!

Diyarbakır’da olmak üzere 6 şehirde indirme-bindirme işlemleri yaparak yolcularını taşıyan Güney Kurtalan Ekspresi ana hat seferlerine 12 Temmuz’da başlıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ana-hat-yolcu-trenler-seferleri-yeniden-basliyor-104491.html

DİYARBAKIR CHP: EKONOMİK KRİZ BUHRANA DÖNÜŞTÜ!

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı ekonomik sıkıntılara dair basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, “Ülke olarak derin bir ekonomik buhranın içinden geçiyoruz. Tam üç yıl önce, 2018 yılının Temmuz ayında, ucube tek adam rejiminin resmen yürürlüğe girmesiyle birlikte, yaşadığımız ekonomik krizin şiddeti arttı. Kriz vatandaşlarımızın canını daha çok yakar hale geldi. Şahsım hükümetinin, halk COVID-19 salgınıyla mücadelede yalnız bırakmasının ardından da bu kriz tam bir buhrana dönüştü” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-chp-ekonomik-kriz-buhrana-donustu-104492.html

KÜLLERİNDEN DOĞAN DİYARBAKIRSPOR DESTEK BEKLİYOR!

Sivas’ta oynanan yarı final maçında Gaziantep Ankasspor’u 3-2 yenerek finale yükselen Diyarbakırspor, 9 sezon sonra profesyonel lige çıkmak için kent dinamikleri, kurumlar ve iş çevrelerinin desteğini bekliyor. Yıllar sonra şehirde oluşan heyecanın heba olmasını istemeyen taraftarlar, ”Başka şehirler takımlarına destek olurken 2 milyonluk kentin de tarihi finalde bütünleşmesi gerekir” diyerek çağrıda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kullerinden-dogan-diyarbakirspor-destek-bekliyor-104480.html

Editör: TE Bilisim