Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası, Diyarbakır Veteriner Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Şehit Gazi Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Mezopotamya Psikologları İnsiyatifi, sağlık çalışanlarının sorunlarına ve ölümlere dikkat çekmek için Dicle üniversitesi Hastanesi Başhekimliği önünde ortak basın açıklaması yaptı.

 

 

“Öfkeliyiz. Çünkü tükendik! Çünkü ölüyoruz!” pankartının açıldığı eylemde, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık emekçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasını katılan kurumlar adına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube  Eş Başkanı Şiyar Güldiken okudu.  Gültekin, şu iddialarda bulundu: “Binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. Bu canlarımızı sizin yanlış pandemi yönetiminiz nedeniyle kaybettik. En temel hakkımız olan “yaşam hakkımızı” ihlal ettiniz.

COVID-19 nedeniyle bugüne kadar 120 binden fazla Sağlık çalışanı hastalandı ve 310 u yaşamını yitirdi. Bu nedenle Covid 19, sağlık çalışanları için bir meslek hastalığı sayılmalıdır dedik. Siz samimiyetsiz, ciddiyetsiz şekilde konuyu bulandırdınız. Yaşam hakkımızın ihlaline karşı sessiz kalmayacağız. Pandeminin başından bu yana yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onlar hastalarının sağlığı için kendi canlarını hiçe saydılar ama sizin yönetememeniz yüzünden hayatlarını kaybettiler.

 

Sağlık emek, meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanları adına, size “Artık yeter daha fazla eksilmek istemiyoruz” diyoruz. Bizler yaşamak, yaşatmak istiyoruz!”

Editör: TE Bilisim