MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde yakın zamanda hizmete açtığı kız öğrencilere yönelik Temel Yeterlilik Testi (TYT)  ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına hazırlık kurslarını yatılı olarak verildiği Konuk Evi Kız Öğrenci Yurdu, Dicle Nehri üzerinde yer alan tarihi Ongözlü Köprü’de kitap okuma etkinliği düzenledi. 60 kız öğrencinin katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren etkinlikte katılımcılar, beraberlerinde getirdikleri edebiyat (şiir, roman, hikâye) türünde kitapları açık havada okuma fırsatı buldu.

 

KIZ ÖĞRENCİLER, ONGÖZLÜ KÖPRÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz barınma ve eğitim hizmetleri verdiği kız öğrenci yurdunda ilçelerden ve ilçelere bağlı mahallelerden gelen öğrenciler, ilk defa tarihi Ongözlü Köprü’yü görme şansı yakaladı. 2 saat süren kitap okuma etkinliğinin ardından kız öğrenci yurdu eğitmenleri, katılımcılara çevreyi gezdirerek tarihi alan hakkında bilgiler verdi.

 

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, eğitim-öğretim döneminde kız öğrenci yurdu idaresinin belirlediği takvim çizelgesine göre yurttan yararlanan öğrencilere yönelik ders dışı faaliyetler kapsamında farklı kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim