Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Edinilen bilgilere göre kaza, Diyarbakır-Viranşehir karayolunuda Çınar ilçesine bağlı Ovabağ Mahallesi yakınlarında bugün saat 09.00 sularında meydana geldi.  Çınar ilçesine bağlı Çatmadal, Harabe, Biramehmetağa ve Gümüştaş İlkokullarında görev yapan öğretmen ve idarecileri taşıyan 47 AAU 510 plakalı servis, şerit değiştirerek karşıdan gelen 01 ABN 677 plakalı araç ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle meydana gelen kazada serviste bulunan 8 öğretmen ve okul idarecisi ile otomobilde bulunan 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın duyulması üzerine Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Güzel ve İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaralıları kaldığı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kazada yaralananlar hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu olurken, maddi hasarlı kazalara ilişkin soruşturma başlatıldı.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Meydana gelen yaralanmalı kazaya ilişkin Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Güzel de bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Çatmadal, Harabe, Biramehmetağa ve Gümüştaş İlkokullarımızda görev yapan öğretmen ve idarecilerimizi taşıyan servisin kaza yapması sonucu 8 öğretmenimiz ve idarecimiz yaralanmıştır. Tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edilmişlerdir. Sayın Kaymakamımız Güher Sinem Büyüknalçacı ile birlikte ziyaret ettiğimiz öğretmen ve idarecilerimizin durumu şuan iyiye doğru gitmektedir. Kazada yaralananlara Cenab-ı Haktan şifa dilerim. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin yanındayız. Cümlemize geçmiş olsun."

Editör: TE Bilisim