Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Eski orduevi binasının yıkım çalışmaları nedeniyle bugünden itibaren trafikte birtakım aksamaların meydana gelebileceği belirtildi. Trafikte aksamaların yaşanmaması için özellikle toplu taşıma araçlarının güzergahlarına yönelik birtakım tedbirler alındı. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, yıkım çalışmaları kapsamında kapatılan yollar ve değiştirilen güzergahlar şöyle:

 

“Elâzığ Bulvarının Lise Caddesi ile Aliemiri Caddesi arası Dağkapı Meydanı istikametine doğru gidiş istikameti tek taraflı olarak trafiğe kapatılacak olup Dağkapı Meydanından Elâzığ Bulvarı istikameti çift yönlü olarak kullanılacaktır. Ali Emiri Caddesinin Aliemiri 1. Sokak ile Elâzığ Bulvarı arası çift yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.”

 

 

GENEL TRAFİK AKIŞI İÇİN YAPILAN YENİ DÜZENLEME

Genel trafik akışı için yapılan yeni düzenlemenin yer aldığı açıklamada, “Elâzığ Bulvarı istikametinden gelip hastaneler ve üniversite istikametine gitmek isteyen araçlar, adliye kavşağından Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesine yönlendirilecek. Elâzığ Bulvarı istikametinden gelip Dağkapı istikametine gitmek isteyen araçlar, Büyükşehir Kavşağından Lise Caddesine yönlendirilecek. Vilayet istikametinden gelen araçlar ise; Dağkapı, hastaneler ve üniversite istikametine gitmek için Sur içindeki İnönü Caddesini kullanabileceklerdir” denildi.  Toplu taşıma araçları için belirlenen güzergahlara yer verilen açıklamada, “Elâzığ Caddesi istikametinden gelen ve hastane-üniversite istikametine giden belediye otobüsleri ve minibüsler; Adliye Kavşağından Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi istikametine dönerek hastane bölgesine, Fiskaya ve üniversiteye ulaşacaklardır. Dönüşte normal güzergahını takip edecektir. Aliemiri Caddesini kullanan minibüsler de Çiftkapıdan Suriçi’ne girerek İnönü Caddesini kullanacaklardır” ifadeleri yer aldı. Yıkımına başlanan eski orduevinden boşalacak alanın park ve oturma alanları olarak hizmet vermesi planlanıyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim