Devrim AKTÜRK

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koranavirüs birçok sektörü etkilerken, aynı zamanda otobüs acentelerine de zarar verdi. Acenteler şehirlerarası yolculuklarda Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında geçtiğimiz aylarda şehirlerarası yolculuklarda çift koltuklu yerlere sadece bir kişinin oturulması istenirken, otobüs acenteleri de çareyi biletlere iki kat zam yapmakta bulmuştu. Ancak normalleşme süreciyle beraber yeniden çift koltuklu yerlerde iki kişinin aynı anda oturulmasına dönülürken, bu durumun bilet fiyatlarına yansımaması tepkilere yol açtı. Vatandaş 12 Temmuz ile birlikte yeniden ana hat tren seferlerinin başladığını öğrenince soluğu Diyarbakır Gar’ında almaya başladı. Hem güvenli, hem konforlu, hem de fiyat bakımından ucuz olan tren seferleri vatandaşların ilgisine neden oldu.

 

 

“HEM KONFORLU, HEM DE MANZARASI HOŞ”

Seyahat etmeyi seven ve bunu da Güney Kurtalan Ekspresi ile gerçekleştiren vatandaşların da tercihi tren seferlerinden yana. Vatandaşlar Kurtalan Ekspresi ile beraber Ankara’ya 47 TL, öğrenci olan yolculara ise yüzde 20’lik uygun fiyata indirimle de seyahat ederken otobüs fiyatları ise 150-200 lira arasında değişiyor. Tercihini trenden yana kullanacağını söyleyen Enes Kayan, “Tren yolculuğu hem konforlu, hem de manzarası hoş ve güvenilir. Fiyat konusunda da çok uygun rakamlar sunuluyor. Maalesef ki otobüs biletleri bu şekilde değil. Rakamlara baktığımızda 150-200 lira arasında bilet ücretleri sunuluyor. Bu sebeple tren seferleri bize daha makul geliyor.” Şeklinde konuştu. 

 

“SEFERLERİN ARTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Kurban Bayramında yolculuk yapacak vatandaşlar trenle Batman’a 7 TL gibi cüzi bir ücretin iyi olduğunu ancak biletlerin tükendiğinden seferlerin artırılması talebinde bulundular. Batman’a otobüs seferleri ise 30 TL’den satılıyor.

Editör: TE Bilisim