MÜCADELE HABER- Vali Münir Karaloğlu, ilçe değerlendirme toplantıları kapsamında gittiği Hani ilçesinde, halk arasında kimi rivayetlere göre Şeyh Abdulkadir Geylani’nin torunu kimi rivayetlere göre ise burada şehit olan bir komutan olduğu söylenen ve uzun yıllardır bakımsız olan Pir Aziz Türbesi’nin vatandaşın ziyaretini daha rahat yapabilecek şekilde düzenlenmesi talimatını verdi.

 

Büyükşehir Belediyesi, ilçeye bağlı Kuyular mahallesi Piraziz dağlarında yüksek bir tepede bulunan binlerce vatandaşın ziyaret ettiği türbeyle ilgili çevre düzenleme ve peyzaj projesi hazırladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, proje kapsamında Pir Aziz Türbesi’nin zeminine 4 bin 875 metrekare kilitli parke ve 500 mtül bordür serdi.

 

 Türbeyi ziyarete gelen vatandaşların, dinlenebilecekleri ahşap oturma grupları ve çardaklar, çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için de oyun grupları yerleştirerek çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, barındırdığı tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüleyen kentin inanç turizmi açısından önemli mekanlarından Lice’deki Ashab-ı Kehf mağarasının düzenlemesi ile Egil Peygamber Kabirleri ile tarih Asur kalesi arasında yapılacak olan yürüyüş yolunun çalışmalarına ise devam ediyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim