Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Olay, 4 gün önce akşam saatlerinde Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri 5'inci Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, çöp konteynerinden kağıt toplayan kimliği belirsiz erkek çocuğuna 55 yaşındaki Mustafa H., cinsel istismarda bulundu. Çocuğun ağladığı sırada, iş yerinin güvenlik kamerasından durumu fark eden Abdullah Yılmaz, polise haber verdi. Yılmaz, olay yerinden kaçmaya çalışan Mustafa H.'yi yakaladı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, Mustafa H.’yi zırhlı araca bindirdi. Bu sırada mahalleli toplandı. Polis memurları da olası linç girişimine karşı, zırhlı araç çevresinde adeta etten duvar ördü. Gözaltına alınan Mustafa H., emniyete götürüldü. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Mustafa H. sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

“TEKRAR ADLİ TIP RAPORU İSTENECEK”

Öte yandan cinsel istismar olayına ilişkin Diyarbakır Barosu’nun görevlendirdiği avukat Emin Gün gazetemize açıklamalarda bulundu.

Gün, "Her ne kadar şüphelinin, yüzde 50 hafif düzey mental kapasite gerliği bulunduğuna dair rapor mevcut olsa da, şüphelinin gözlem altına alınması gerektiğine dair uzman hekim önerisine ilişkin rapor olmadığından, bu kapsamda suçu işlemeye yönelik akli melekelernin yerinde olup olmadığının net olarak tespit edilememiş. Muhtemelen tekrar adli tıp raporu istenecek gelecek rapora göre karar verilecek ama bu aşamada tutuklu yargılanacak. Ayrıca görgü tanığının ifadesi ve kamera kayıtları incelenip tutuklama kararı verilmiş” dedi.

 

Önceki gün gazetemize açıklamada bulunan avukat Gün şunları söylemişti:

“Zanlı gözaltına alındı. Zanlının 55 yaşında olduğu ve 2 raporu olduğu iddia ediliyor. Bu sorun olabilir; ama biz Diyarbakır Barosu olarak olayın takipçisiyiz. Çocuğun ise 9-10 yaşlarında erkek olduğunu biliyoruz ayrıca mülteci de olabilir. Zanlının cezası raporuna göre değişebilir. Çocuğun kayıp olması adamın alacağı cezayla ilgisi yoktur. Sadece çocuğun psikolojik destek alması için bulmaya çalışıyoruz. Dosya devam ediyor” dedi. 

 

Bu arada olay sırasında bölgeden giden ve kendisine bir türlü ulaşılamayan erkek çocuğu arama çalışmaları sürüyor. Kayıp çocuğu arama çalışmasına görgü tanığı Abdullah Yılmaz ve arkadaşları da katıldı.

 

Editör: TE Bilisim