MÜCADELE HABER- Roma'da yeni yılın gelişi havai fişek gösterileriyle kutlandı. Söz konusu kutlamalarda yüzlerce kuş telef oldu. Sosyal medyadaki görüntülerde Roma sokaklarında kuşların cansız bedenleri görüldü.

 

HAVAİ FİŞEKLER HAYVANLARIN STRESE GİRMESİNE NEDEN OLUYOR

Uluslararası Hayvanları Koruma Örgütü (OIPA) Sözcüsü Loredana Diglio, kuş ölümlerinin birden fazla nedeni olabileceğini belirtti.

 

Havai fişeklerin her yıl evcil ve yabani hayvanların yaralanmasına ve strese girmesine neden olduğunu belirten Diglio, şunları kaydetti: "Havai fişeklerin çıkardığı gürültünün etkisiyle korkudan ölmüş olabilirler. Birlikte uçarken birbirlerine, pencerelere veya elektrik hatlarına çarpmış olabilir. Kalp krizinden dolayı ölmüş olabileceklerini de unutmayalım.

 

"BİLİM İNSANLARI HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİNİN SONLANMASINI İSTİYOR

Çin'de yaklaşık bin yıl önce keşfedildiği iddia edilen hava fişek gösterileri, sunduğu görsel şölen nedeniyle dünyanın dört yanında yapılan kutlamaların vazgeçilmezlerinden. Fakat birçok kazaya sebep olduğu gibi, bilim insanları ve çevre aktivistleri hava fişek gösterilerinin doğaya verdiği zararlara dikkat çekerek, bu gösterilerin sonlandırılması için çağrıda bulunuyor.

Editör: TE Bilisim