MÜCADELE HABER- Amedspor’un tecrübeli kaptanı Şehmus Özer, 10 Mayıs 1980 Ergani doğumludur. 9 çocuklu bir ailenin 4. ve ilk erkek çocuğudur. 6 erkek kardeş olan Şehmus'un kardeşleri Zülküf Özer, Nezir Özer. Sadettin Özer, Cihan Özer ve Oktay Özer'de kendisi gibi futbolcudur. 19 Aralık 2016 Tarihinde katıldığı bir düğün töreni sonrası geçirdiği trafik kazası sonucu ölmüştür.

 

Yaşam öyküsü ve kariyeri

Erganispor altyapısında futbola başlayan Şehmus, 1998 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. Genç yaşına rağmen as takımda kendine kısa süre içerisinde yer edindi. Erganispor için ilk resmî karşılaşmasına 29 Ağustos 1998 tarihinde Yüksekova Belediyespor'a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı. Buradan Yeni Malatyaspor'a ardından da Malatyaspor'a transfer oldu. Malatyaspor'la ilk sezonunda Türkiye 1. Ligi Play-off Şampiyonluğunu kazanıp Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Süper Lig'de dört karşılaşmada görev aldıktan sonra sezon sonuna kadar 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'a kiralandı. Sezon sonu Gümüşhanespor'a transfer oldu ve bir sezon sonra Mardinspor'a geçti. Burada dört sezon düzenli olarak ilk onbirde görev aldı ve 119 lig karşılaşmasında 43 gol kaydetti.

 

2007-08 sezonunda İzmir ekiplerinden Karşıyaka'da, 2008-2010 yılları arasında da Altay için oynadı.

 

2010-11 sezonunda 1. Lig takımı Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Mersin İdman Yurdu'yla sezon sonu 1. Lig şampiyonluğu yaşayıp tekrar Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ancak, Süper Lig kadrosunda düşünülmediği için sezon sonunda serbest bırakıldı.

 

Bunun üzerine 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminde 1. Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer oldu. Akhisar Belediyespor'la 1. Lig'de şampiyonluk yaşayan Şehmus, 2012-2013 sezonu yaz transferinde PTT 1. Lig'e yükselen yeni takımlardan biri olan Şanlıurfaspor'a transfer oldu. 2013-2014 sezonunda eski takımı olan Altay'a dönüş yapan futbolcu, son olarak memleketi olan Diyarbakır takımlarından Amedspor'a transfer oldu. Amedspor'da 3 sezonda 86 maçta forma giyip 35 gol atan Şehmus 19 Aralık 2016 tarihinde Malatya'dan Diyarbakır'a giderken Elazığ'da geçirdiği trafik kazası sonucu ölmüştür.

 

Ölümü

Şehmus Özer bir arkadaşının düğününe katıldıktan sonra Malatya'dan Diyarbakır'a dönerken geçirdiği trafik kazası sonrasında öldü. Cesedi uçurumdan yuvarlanmış halde iken yakınları tarafından bulundu. Amed başkanı Nurullah Edemen ise, Şehmus Özer'in kazadan yaralı olarak kurtulma ihtimali olduğunu fakat kimsenin haberi olmadığı için hipotermi geçirerek vefat ettiğini belirtmiştir.

Editör: TE Bilisim