Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da bağımsız tiyatro topluluğu olarak biraraya gelen ve Meva Sanat adı verilen atölyeyi kuran genç tiyatro oyuncuları, SMA Tip-1 hastası olan Deren Mavi isimli bebek için sahneye çıktı. “Deren Mavi bebeğin kasları eriyor, nefesi tükeniyor. Ona nefes, ailesine umut olun” sloganıyla izleyicilerin karşısına çıkan tiyatro ekibi, 2 seans olarak oynadıkları oyunda 120 seyirciye sattıkları biletin gelirlerini, Deren Mavi isimli bebeğin ailesine bağışladı. Bu tarz çalışmalara Ramazan ayından sonra, yine aynı amaç ve kararlılıkla devam edeceklerini söyleyen tiyatro oyuncusu Özgür Ergel, “Tiyatro oyunumuzu SMA hastası olan bir evladımız için yaptık. Bu oyunumuzun 2 seansından gelen toplam geliri küçük çocuğumuzun tedavisi için kullanacağız. Hayırlısıyla bu parayı ailesine göndereceğiz. Biz Meva Sanat Atölyesi olarak bu tarz etkinlikleri daha önceden de yapıp, planlıyarak gerçekleştiriyorduk. Bunu da sosyal sorumluluk adına yapıyorduk. Keza aynı zamadna bunu bir borç bilerek, bu çalışmada bulunduk. Bunun için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Gelen seyircilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Bu 2 seansımıza toplam 60 ila 60 olmak üzere 120 kişi katılım sağladı. Burası oda tiyatrosu anlamında oluşturduğumuz için maske, mesafe ve hijyen kurallarına da riayet ederek bu etkinliğimizi ve çalışmamızı gerçekleştirdik. Herkese maske ve dezenfektan malzemeleri dağıldı.” dedi.

 

“SMA HASTALARI İÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIM”

Tiyatro gösterisinde oynadığı ağa rolüyle seyircilerin karşısına çıkan oyuncu Vedat Kılınç, “Öncelikle hocalarımıza, bu önemli projeyi sunduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce oyunculuğa dair hiçbir bilgim yoktu ama tiyatro sevgisi ben de farklı bir metot ve kazanalım sağlattı. Gerçekten tiyatro benim için çok önemli kazanımlar sağladı. Diksiyonumu geliştirdi, oyunculuk kazandırdı, özgüven kazandırdı.” şeklinde aktardı.

 

Bu tarz çalışmalarla Diyarbakır iline daha güzel bir değer kattıklarını anlatan oyuncu Emir Furkan Fidan, “Herkesin bir farkındalık yaratması lazım. Çünkü sadece bizim değil, herkesin birer destekte bulunması gerekir. Biz SMA hastası kardeşimiz için elimizden gelenin fazlasını yaptık. En azından bir gösteri de olsa, bu gösterinin bütün gelirlerini minik kardeşimiz için biriktirip aktaracağız. Güzel bir şeye vesile olduğumuzu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Elde ettikleri gelirle bir çocuğa küçük de olsa umut oldukları için çok mutlu olduğunu belirten oyuncu Muhammet Elmas ,“Ben bu aralar pek fazla tiyatro gösterilerinde yer almak istemiyordum ama hocamız Rumeyza Hanım SMA hastaları için bu oyunun oynanacağını belirttiğinden mütevellit, aniden duygularıma engel olamadım ve bu oyuna tabiri caizse koşa koşa geldim. SMA hastaları için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.” dedi.

Editör: TE Bilisim