Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur ilçesinde giyim mağazası işleten ve ve üniversiteyi açıktan okuyan 24 yaşındaki Azat Menekşe, koronavirüs salgını nedeniyle  ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi.  Salgının tüm esnafı özellikle de ekonomik olarak adeta çökerttiğini belirten genç esnaf Menekşe, bu giidşle esnafın kepenk kapatacağını söyledi. Salgının ülkemizde baş gösterdiği Mart ayından bu yana birçok sektörde olduğu gibi özellikle de esnaf oldukça olumsuz etkilendiğini kaydeden genç esnaf, bunun etkilerinin halen devam ettiğini ifade etti.

 

İlginç ve dikkat çekici pankartlar

Koronavirüs yüzünden vatandaşların pek dışarı çıkmadığı, ihtiyaçlarını gidermek için  dışarı çıkanların da imkanları pek olmadığı için alışveriş yapamadığını kaydeden Menekşe, bir aydan fazladır açtığı giyim mağazasına müşteri çekebilmek  için Sur’daki diğer esnaflara göre çok farklı ve dikkat çekici pankartalar hazırladı.   Hazırlayıp işyerinin önüne astığı pankartlarda,  “Kampanya başlamıştır devamke”, “Fiyatlarımız hayat kadar ucuz, “ Ölümüne zarar”, “Bizden ucuz tınne”, “Ben Ahmet Kaya değilim! Olamam da! Kafama sıkıp gitmem –indirim” yapar giderim!”, “Pazarı yoğtır ısrar etme”,  “Elbise, abiye, tunik, ferace alış fiyatına”, “ Ma kendisine alsınlar”  birbiirnden ilginç ve gülümseten yazılar yazan genç esnaf Menekşe, bu yöntemle müşteri çektiğini ve satışlarında artış yaşandığını dile getirdi.

 

Koronavirüs esnafı çökertti

Buradan geçen insanların pankartlara bakınca gülümsediğini ve ilginç yazılar nedneiyle de fotoğraf çektiğini dile getiren Menkşe, “ Malum koronavirüs tüm esnafı,  özellikle de ekonomik olarak adeta çökertti.  Esnaf işyapamaz durumda. Eve ekmek götüremeyen, borç altında ezilen, kirasını ödeyemeyen birçok esnafımız var maalesef. Sur kentin kalbidir. Aynı zaman da buardaki çarşı da kentin en önemli çarşılarından biridir. Burada binlerce esnaf var. Kimi siftah bile yapamadan akşam kepenk indirip gidiyor” dedi.

 

Pankartlarla satışlarımda artış yaşandı

Sur esnafı Menekşe, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben de daha önce İstanbul’da bir lokantada çalışıyordum. Sonra kente gelip Bağlar ilçesinde taezgahçılık yaptım.  Şimdi de bir aydır giyim mağazası açıtım.  Müşteri gelmediği için işlerimiz durma noktasına gelince ben de kendimce böyle bir yönteme başvurdum. Daha önce de çalıştığım Bağlar ilçesinde buna benzer pankartlar hazırlayıp işyerime asmıştım ve bugün de böyle bir şey yaptım . Pankartlar sayesinde işlerimde bir nebze de olsa bir hareketlilik oldu. Çünkü buradan geçen vatandaşlar pankartları okumadan geçmiyor. Kimi okuduktan sonra fotoğraflarını çekip gidiyor, kimi de pankartları okuyup mağazayı girip alış veriş yapıyor.  Bu ilginç ve dikkat çekici pankartların faydasını görüyorum diyebilirim. Bu çarşıda  şimdiye kadar  böyle bir  yönteme başvuran esnaf hiç görmedim. Bu yazıların devamı gelecek. İlerleyen gönlerde daha  farklı ve daha ilginç  pankartlar asmayı düşünüyorum. Çünkü bü tür yazılar  vatandaşın dikatini  oldukça çekiyor. Amacımız hem müşteri çekmek hem de bu ilginç yazılarla vatandaşı gülümsetebilmektir. Allah’a şükür bu pankartlardan sonra satışlarımızda bir artış yaşandı. Bu yüzden bu yöntemi daha da geliştirmeyi düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim