MÜCADELE HABER- Kış aylarında bakım, onarım ve yama çalışmalarını sürdüren, diğer taraftan 2021 sezonu için planlamalarını yapan Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentteki yolların konforunu artırmak için Kayapınar ve Sur ilçelerinin cadde ile sokaklarına toplam 250 bin ton sıcak asfalt serecek.

Aynı çalışma kapsamında yapımı yarım kalmış ve hiç yapılmamış yeni imar yollarına da sıcak asfalt serilecek. Ekipler, yeni imar yollarını sorunsuz bir şekilde vatandaşların hizmetine sunmak için altyapı çalışmalarında toplam 430 bin ton temel malzeme kullanacak.

 

 CADDE VE SOKAKLARI IŞIL IŞIL PARLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, kentin cadde ve sokaklarının ışıklandırılması için ihtiyaç duyulan yerlere toplam bin 360 ledli dekoratif aydınlatma direği dikecek. Caddelerin yapısına göre değişik aydınlatma direklerinin değerlendirileceği çalışmadan sonra kentin caddeleri ışıl ışıl parlayacak.

 

 KALDIRIMLARDA BAZALT VE DESENLİ TAŞ KULLANILACAK

2021 asfaltlama sezonunda yolları tamamlanan cadde ve sokaklarda toplam 220 bin metrekare kaldırım inşa edecek. Çalışmada ekipler, yolun niteliğine göre kaldırımlarda kente özgü bazalt, desenli taş ve asfalt malzemesini kullanacak.

 

 

İHALESİ GERÇEKLEŞTİ

Büyükşehir Belediyesi, “ Kayapınar, Sur Merkez İlçe İmar Yollarında Yol, Kaldırım ve Aydınlatma Yapım İşi” adıyla çıktığı ihale 24 firmanın katılımıyla gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi, katılımcılık ve şeffaflık ilkesini göz önünde bulundurarak ihaleyi resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı.

Değerlendirme süreci yasal olarak 45 gün olan ihalede çalışmaların bir an önce başlaması için ihale süreci en kısa zamanda tamamlanacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim