Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da %70 oranında işsizlik olduğunu savunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Hatipoğlu, Diyarbakır’ı sanayi veya inşaat cennetine çevirerek de çözüm olmadığını söyleyerek bölge insanının öncelikle kendi öz kimlikleriyle mücadele etmesinin üzerinde çalışmaların yapıldığını söyledi.

 

“PARTİ 3 ANA BAŞLIK ÜZERİNDE BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYOR”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Hatipoğlu’un gazetemize yaptığı açıklamalar şöyle, “Dicle, Lice, Bismil, Ergani de ve dört büyük merkez ilçemizde ki kongrelerimizi yaptık. İl Kongremizi de Mayıs ayının ilk haftasında yapacağız. Parti 3 ana başlık üzerinde bir mücadele yürütüyor. Kadın, gençlik ve işçi çalışması yürütüyoruz. Her hangi bir siyasi partinin kente yapmaya çalıştığı birçok şeyi bu süreçte yapmaya çalışıyoruz. Bir esnaf taraması, bildiri dağılımı gibi süreçlerimiz oluyor. Biz parti programı itibariyle kadın, gençlik, Kürt meselesi, iç sınıf meselesi, hem dinsel hem de ulusal azınlıklar üzerinden bir mücadele hattı örmeye çalışıyoruz. Diyarbakır’da bunların hepsinin olması bizim için avantaj bu konuda bizler kentin bir dinamiğiyiz.

 

“DİYARBAKIR’DA %70 ORANDA BİR İŞSİZLİK SORUNU VAR”

Diyarbakır’da %70 oranda bir işsizlik sorunu var. Diyarbakır’da çalışanların bir kısmı asgari ücret dahi alamıyor. Böyle bir sıkıntı var biz ülke de asgari ücretin yaşamı organize etmeye yetmediğini söylerken veya düşünürken bu tür sıkıntı var. Şırnak ve ya Hakkari’ye gittiğimiz zaman genç bulamıyoruz bizim kentimiz o konuda biraz daha dinamiktir ama buralara doğru gittiğimiz zaman meydanlarda genç bulamıyorsunuz çünkü hepsi inşaat işçisi ve bir çoğu İstanbul’da ya da daha büyük kentlerde çalışmaya, yaşam mücadelesi vermeye gidiyor. Bu da işsizlikle ilgili bir durumdur dolasıyla işsizliğin ortadan kalkması bu düzlemde söz konusu değil.

 

“İNSANLARIN DAHA ÇOK SINIFSAL KİMLİKLERİYLE MÜCADELE ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Biz çok yatırım yapalım çok patron getirelim diyerek ortadan kaldırılacak bir durum değil, tersine insanların bugün kendi öz kaynakları sermaye peşkeşler çekilmemesi ekmeklerini haklarını alabilmek için mücadele etmeleri, örgütlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Diyarbakır’ı bir sanayi veya inşaat cennetine çevirsenize de burada emekçiler aynı koşulda çalıştıkları gibi aynı ücreti alacaklar yaşamlarını bu şekilde sürdüremeyecekler. İnsanların daha çok sınıfsal kimlikleriyle mücadele etmesini ve onun üzerinden var olup hayata bakmalarını istiyoruz. Dolasıyla hedefimiz bu konuda daha fazla mücadele etmek.”

Editör: TE Bilisim