MÜCADELE HABER- DTSO toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, TMMOB İçmimarlar Odası Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Oğur katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, pandemi nedeniyle fuarcılığın durduğu, ekonomik yaşamın duraksamaya girdiği bir süreçte çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. 10 bin yıllık bir geçmişi ve kültürüyle bilinen Mezopotamya coğrafyasının 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kenti Diyarbakır’da ilkleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Kaya, “11-12 Eylül 2021 tarihlerinde yapacağımız İçmimarlık Forum ve Fuarı bu anlamda bir ilk. On binlerce yılda şekillenen kültürel mirasın bizlere sağladığı fırsatlarla yeni yaşam alanlarımızı çok daha iyi planlamamız mümkün. Bu fırsatı İçmimari alanlarımızı tasarlarken de kullanabiliriz. Dolayısıyla İçmimarlık sektöründe çalışan bütün herkesi fuarımızda görmek isteriz. Yerel ve uluslararası alanda çalışmalar yapan birçok firmanın yer almasını beklediğimiz fuarımızla bölgesel ve ulusal kalkınmamıza da destek vermeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alagöz, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Türkiye İçmimarlık Forumu ve Fuarı”nı Diyarbakır’a kazandırdıklarını belirtti.  Alagöz, “Medeniyetlerin beşiği, ülkemizin kadim şehri, bölge ekonomisinin çekim merkezi Diyarbakır’a ilklere ev sahipliği yapmak yakışır. Forum ve Fuarımız kapsamında ülkemizin dört bir tarafından 750’nin üzerinde İç Mimarı konuk edeceğiz. Konuk İçmimarlarla iş bağlantısı kurmak isteyen, ülkemizin ve bölgemizin inşaat müteahhidi, inşaat malzemesi, mobilya, aydınlatma dekorasyon ürünleri üreticisi firmaları fuarımızda katılımcı olarak yer verme hedefindeyiz. Fuarlarımızın bölge ve ülke ekonomimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Fuarlarımıza büyük destek olan Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na, Diyarbakır’ın, yalnızca bölgemizin değil ülkemizin en önemli fuarcılık şehirlerinden biri haline dönüştürülmesi Vizyonuyla Fuarlarımıza liderlik eden Diyarbakır TSO Başkanımız Sayın. Mehmet Kaya’ya, teşekkür ediyorum.”

 

TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak ise, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun incisi olan ve çok büyük bir potansiyele sahip Diyarbakır’ın bölgedeki önemini biliyoruz. Diyarbakır’ın kent tarihi ile Odamızın meslekteki tarihi bütünleştiği için Diyarbakır’da İçmimarlık Forum ve Fuarı’nı düzenlemeye karar verdik. Tasarımcı ve İçmimarları beseleyebilecek çok büyük bir kültürel zenginliğe sahip bir coğrafyadayız. Bu organizasyonun burada gerçekleştirilmesi tasarımcıların geleneksel, geçmişten gelen birikimi almasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Meslek Odası olarak bütün üyelerimiz ve sektör bileşenlerimizle birlikte Diyarbakır’da böyle fuarı gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Fuarımıza ilgili ve alakalarından dolayı Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’na teşekkür ediyorum.”

 

Yapılan konuşmaların ardından 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek olan İçmimarlık Forum ve Fuarı için Mezopotamya Fuarcılık, TMMOB İçmimarlar Odası ve ALZ Grup arasında iş birliği protokolü imzalandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim