MÜCADELE HABER- Mehmet Oruç, “Cumhurbaşkanı başkanlığında 17.11.2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Bu süreçte bakanlığa bağlı her türlü derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş; bu eğitim kurumlarında görev uzman usta öğretici usta öğretici ve antrenörler genel idari izin verilmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge öğretmen ve okul yöneticilerini ilgilendirmektedir. Kadrosuz Usta öğreticiler antrenör ve uzman öğreticiler ile ilgili herhangi bir ibare yer almamaktadır. Dolayısıyla usta öğreticilere ve uzman öğreticilere herhangi bir ek ders ücreti ödemesi belirlenen tarihler için yapılamayacaktır” dedi.

 

Halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğretici, antrenör ek ders ücretlerinin ödenmemesi halinde bütün usta öğreticilerin mağdur olacağını dile getiren Mehmet Oruç, şöyle konuştu:

 

“Devlet yetkililerinden Antrenör ve usta öğreticilerle ilgili bir an önce düzenlemenin yapılması ve genelgeye kadrosuz usta öğreticilerle ilgili bir ibare eklenmesi gerektiğini söyledi. Kadrolu usta öğreticilerle aynı işi ve aynı şartlarda çalıştığımızı ifade etmek istiyoruz. Ne yazık ki biz kadrosuz usta öğreticiler olduğumuz için üvey evlat muamelesi görüyoruz bu konuda bizleri derinden üzmektedir. Devlet büyüklerinden ricamızdır bu konuya bir çözüm üretmelerini bekliyoruz...

 

Usta öğreticiler işsiz. İster öğretmen deyin ister antrenör ister usta öğretici  deyin sonuç itibariyle bizler aylardır işsiziz. Mağduriyetimiz resmiyette gözükmüyor . Aylardır devletin hiç bir desteğinden faydalanmayan kadrosuz usta öğreticiler geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Elektrik su ev kiralarını ödemez duruma düştüler. Biz usta öğreticiler 7'den 70'e toplumun her kesimine sosyal kültürel ve mesleki eğitimler vererek, bireyleri eğitim ve istihdam amaçlı topluma kazandırma büyük roller üstleniyoruz. Düştüğümüz durumlara bakın ne hallere geldik. Elimizde tutanımız yok, sahip çıkacak kimse yok. Yeri geldiğinde usta öğreticiler sayesinde kendi reklamını yapan orda burada sosyal medya ve haber ajanslarına sanki kendisi yapmış etmiş gibi gösteren koltuk sevdalıları bugün onun sayesinde reklamını yaptığı eğitimciye sahip çıkmıyor.  

 

Birinci dalgalanma sürecinde kurslarımız kapatılırken 657 ‘de tabi olduğumuzdan dolayi devletin verdiği desteklerden hiç birinden faydalanmayıp işsizlik maaşından bile yararlanamadık.. Pandemi sürecinde gece gündüz çalışıp maske tulum üreten kadrosuz usta öğreticiler şuan mağdur durumda geçim yapamamaktadırlar. Maske dikimi sürecinde haber ajanslarında sosyal medyalardan fotoğraf çekip paylasim ve haber yapan kişiler bile şuan sessizliğini korumaktadırlar.  Milli eğitim bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne soruyoruz.  İşkur bünyesinde acılan kurslar mevcut olarak devam etmekte neden halk eğitim bünyesinde bizlerin kursları durduruldu veya açılmamakta. 

 

Mevcut kursları acık olup şuan ödeme alamayan usta öğreticilerin hali ne olacak. Nasıl geçim yapacaklar her hangi bir geliri olmayan bu kadrosuz usta öğreticilerin yani eğitimcilerin durumu ne olacak lütfen sesimize kulak verin bizleri görmemezlikten gelmeyin mağduriyettin bir an önce giderilmesini istiyoruz…

 

Geçimlerini kurs açarak sağlayan usta öğreticiler, ders başına para alırken, kursu kapanınca sigortaları kesiliyor. Mart ayından beri birçok arkadaşımız mağdur. Evlerinde yiyecek ekmekleri yok, birçok arkadaşlarımda borç içerisine düştü. Buradan usta öğreticilerin çığlığının duyulmasını istiyoruz. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim