Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- İlçedeki bir işyerinde vatandaşlarla çay içip sohbet eden kentin yeni Valisi Karaloğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaş ve esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Vali Karaloğlu, kendisine “Diyarbakır’a atandığınıza üzüldünüz mü?” , “Diyarbakır’ı nasıl gördünüz?” sorularına yanıt verdi.  Vali Karaloğlu, Diyarbakır’a geldiği için hiç üzülmediğini, Diyarbakır’a gelmenin ve Diyarbakır’a hizmet etmenin kendisi için bir lütuf olduğunu, bölge insanını çok iyi tanıdığını belirterek Diyarbakırlılarla beraber iyi işler yapacaklarına inandığını söyledi.

 

Diyarbakır’ın batı illerinden geride değil hatta çoğundan daha ileride olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, 20 yıl önce bölge için geri kalmışlıktan bahsedilirken bugün gelinen noktada Diyarbakır’ın gerek altyapısı gerek üstyapısı ile çok büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.

 

Bu coğrafyanın en kadim şehri Diyarbakır olduğunu kaydeden Vali Karalaoğlu, “Diyarbakır bu özelliğini hiçbir şekilde kaybetmez. Sorunları birlik ve beraberlikle üstesinden geleceğiz. Artık sosyolojik ve psikolojik problemlerin ve toplumun ortak sorunlarının üzerine eğilmek gerekir. Bunu hep beraber ve özellikle gençler ile birlikte yapacağız. Gençlerin gözündeki parıltıda bunu görüyorum” dedi. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında maske takma, sosyal mesafe ve hijyen konusunda da vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Karaloğlu, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim