Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER-  Diyarbakır valisi  Münir Karaloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Vali Karaloğlu, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına savunduğu, milli iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağının dünya ilanı olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi’nin fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir varlık ve yokluk mücadelesi olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Çanakkale Zaferi vatanımız ve milletimizin kilit taşıdır, çimentosudur” dedi.  

 

Karaloğlu mesajında şunlara yer verdi:

 

“Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri olan ve dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını idrak ediyoruz.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun son zaferi ve İstiklal Mücadelemizin ön sözü mahiyetindeki Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunun; azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunun ve milli irademiz karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.

 

Milletimizin tarih boyunca gösterdiği en büyük kahramanlıklardan ve kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir varlık ve yokluk mücadelesidir. Bu mücadele, vatanımız ve milletimizin kilit taşıdır, çimentosudur.  

 

Çanakkale Zaferi; milletimizin muasır medeniyetleri aşma yolculuğundaki ilham kaynağımızdır. İnanıyorum ki aziz milletimizin bizlerden sonra gelecek olan her bir ferdi, aynı kaynaktan ilham almaya devam edecektir.

 

Çanakkale bizim zaferimizdir. Çanakkale’nin, İstanbul’un, Rize’nin, Diyarbakır’ın zaferidir. Vatan toprağımıza namahrem eli değdirmeyen Hanili Mehmet Oğlu Ali, Çermikli Abdullah Oğlu Bayram, Silvanlı Mehmet Oğlu Hasan, Bismilli Bayram Oğlu Cemal… İsimli isimsiz binlerce şehidimiz ve onların torunu olan bizlerin zaferidir.

 

Bu şanlı zaferin 106. Yıl dönümünde, cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Diyarbakırlı Çanakkale şehitlerimizi, farklı farklı şehirlerden Çanakkale’ye gidip şehit düşen milletimizin bütün kahraman fertlerini, ebediyete irtihal eden şehit namzedi gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 

Editör: TE Bilisim