MÜCADELE HABER-  Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, il dışından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki Daire Başkanlıklarına yapılan atamalar ve atananların bazılarına iki üç maaş ödendiği, DİSKİ’de fazla mesai yapan işçilerin ücretini alamadığı iddiaları ile kentteki işsizlik ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklama yaptı.

Gündeme ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan,  “Yakın zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki Daire Başkanlıklarına %80 il dışında getirilen kişilerin atandığını, bu kişilerden bazılarının iki üç maaş aldığına dair haberler basına yansımış, bizde konuyla ilgili basın toplantısı yapmıştık” dedi.

 

Başkan Bozan, atamalar ve maaşlara ilişkin hükümete şu soruları sordu:

• Büyükşehir Belediyesine dışarıdan getirilip Daire Başkanı yapılanlar, sahip oldukları ehliyet ve liyakatta Diyarbakır’da kimseler yok muydu?

• Bu kadro atamaları, yapılacak hizmetler için ihtiyaç mıydı? Yoksa birilerinin talepleriyle yapılan yandaş kadrolaşma mıdır?

• Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığı halde, halen iki veya üç maaş alan var mıdır?

• Büyükşehir Belediyesinde iki veya üç maaş alan varsa, insanların pazarlarda çürük sebze ve meyve topladığı, on binlerce kişinin işsizlikten kırıldığı, bin iki bin TL ile insanların geçinmeye çalıştığı ve binlerce ailenin bir ramazan kolisini almak için kapı kapı Stk’ları gezdiği bir zamanda, iki üç maaş almak vicdanlarınızı sızlatmıyor mu?

 

 AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik’in  Diyarbakır DİSKİ’ye “Özel Kalem Müdürü” olarak atandığı iddialarına da değinen Başkan Bozan, şöyle konuştu:

“Diyarbakır kamuoyunu rahatsız eden benzer yeni bir olay daha duyduk: AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik Antalya’da bir Belediyede şirket personeli olarak çalışırken, Diyarbakır DİSKİ’ye “Özel Kalem Müdürü” olarak atanıyor ve Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden devlet kadrosu verilen, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik iki ay sonra tayinini alıp Antalya’ya dönüyor.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Diyarbakır’da da binlerce Üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memur olmaya çalışırken, AK Partili yetkililerin ve Devleti temsil eden Bürokratların “özel kadrolar” yoluyla yakınlarına kadro dağıtmaları ve imtiyaz tanınması kabul edilemez.

Devletin Bürokratları, AKP’nin memurları değil, Devletin memurudurlar. Dolaysıyla bütün vatandaşlara eşit mesafede ve adil olmak zorundadırlar. Unutulmasın ki, Devletin bütün kademelerinde, görev yapanların hepsi milletin hizmeti için vardırlar. Milletin verdiği vergilerden maaşını alan memurlar, vatandaşlar arasında ayırımcılık yapma hakları olmadığı gibi, vatandaşın amiri değil hizmetkarıdırlar. Saadet Partisinin yönetim anlayışında Devlet; Gardiyan devlet değil, garson devlettir.”

 

DİSKİ’de fazla mesai yapan işçilerin ücretini alamadığı iddialarına değinen Başkan Bozan, şunları söyledi:

• İşçilere fazla mesai yaptırıldığı halde hak edişleri olan “fazla mesaiyi” ücretlerini alamadıkları ve ancak fazla mesainin beşte birinin ödendiği,

• Tekniker olarak çalıştırıldığı halde, “teknik kadroya” alınmayan personellerin olduğu,

• Mühendis olarak çalıştırıldığı halde, “tekniker kadrosunda” çalıştırılan personelin olduğu iddiaları vardır. Daha az ücret vermek için yapılan bu uygulamalar doğru mudur? Yetkililerin bunu araştırmasını, çalışanların varsa bir mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz.”

 

Kentteki işsizlik ve yoksulluğa dikkat çekerek yoksulluğun çözümünün üretim olduğunu belirten Başkan Bozan, “Üretmeyen Diyarbakır işsizler ve yoksullar diyarı haline getirilmiş. Dün iktidarın İl Başkanı yaptığı basın toplantısında Valilik ve Belediye kanalıyla 270 bin kişiye yardım ulaştırıldığını, bunu büyük bir hizmetmiş gibi bilgisini verdi. Elbette sosyal devletin gereği bu tür yardımların yapılması gerekir. Ancak 19 yıldır tek başına iktidar olan AKP’nin vatandaşı refah seviyesini yükseltmesi ve milli gelirden adil pay almasını sağlamak yerine vatandaşı yoksullaştırması ve bir koli gıdaya, bir torba soğan ve patates yardımına muhtaç hale getirmesi AKP’nin devleti idare edemediğinin acı itirafıdır.”

“Biz AKP’nin yetkililerine Victor Hugo’nun anlamlı sözüyle sesleniyoruz” diyen Başkan Bozan, “Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, Biz ise, ortadan kaldırılmış yoksulluk. O yüzden anlaşamıyoruz.” dedi.  Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim