Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Hattat Hamit Aytaç Ortaokulu 6. Sınıf öğrenci olan Diyarbakırlı Öznur Mehmetoğlu, aynı zamanda yetenek sınavıyla girdiği Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi(Bilsem)’de resim eğitimi alıyor. En büyük destekçisi ailesi olduğunu söyleyen Öznur, şimdiye kadar birçok karma sergiye katıldı ve 14’e yakın çizdiği resimleriyle Diyarbakır Keçi Burcu’nda kendi resim sergisini açmak istiyor. Öznur Mehmetoğlu ile yaptığımız röportaj şöyle;

 

1) Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Öznur Mehmetoğlu: Ben Öznur Mehmetoğlu. 12 yaşındayım. 6. sınıfa gidiyorum. 6 yaşından beri resim yapıyorum. 2019 B1C KIDS 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi oldum.Şuana kadar 6 tane başarı belgem bulunmaktadır.Genellikle imgesel çalışırım ama bakarak yaptığım resimler de vardır. Ayrıca ünlü idollerin portrelerini çizmek de hoşuma gider.

 

“ŞİMDİYE KADAR ÜÇ TANE KARMA SERGİYE KATILDIM”

2) Katıldığın sergiler var mı ve kendi adına hiç sergi açtın mı?

Öznur Mehmetoğlu: Şimdiye kadar üç tane karma sergiye katıldım. Bunlar sırasıyla; Muğla-Bodrum-Bitez’de düzenlenen 8. Kırmızı Beyaz 30 Ağustos Temalı Karma Resim Sergisi, Birleşmiş Ressamlar Kulübü’nün Ankara Zafer Sanat Galerisi’ndeki Bana Sevgini Anlat karma sergi ve Diyarbakır-Silvan’da Doğa ve İnsan temalı karma sergilerine katıldım. İlk kişisel sergimi açmak için hazırlık yapıyorum. 2021 Nisan veya Mayıs ayında ilk kişisel sergimi Diyarbakır’da açmak istiyorum.

 

“SEVDİĞİM RESSAMLAR İSE DA VİNCİ VE FRİDA KAHLO”

3) Resimlerini hangi tema üzerinden çiziyorsun?

Öznur Mehmetoğlu: Genel olarak hoşuma giden resimleri çiziyorum ama bazılarının renkli, doğal ve imgesel olmasına da önem veririm. Hayalim ünlü bir ressam olup yabancı ressamlar ve K-Pop idollesi ile tanışmak isterim. Ayrıca ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum. Sevdiğim ressamlar ise Da Vinci ve FridaKahlo.

 

 

“BANA EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN AİLEMDİR”

4) Çalışmalarında en büyük destekçin kim ve kurum olarak sana destek olan oldu mu?

Öznur Mehmetoğlu: Bana en büyük desteği veren ailemdir. Kurum olarak Diyarbakır Bilim Sanat öğrencisi olduğum için ilkokul ikinci sınıftan itibaren orada resim eğitimi almaktayım. Eğer izin verirlerse, ilk kişisel sergimi Diyarbakır Surları’ndaki Keçi Burcu’nda açmak istiyorum. Resim sanatıyla ilgilenen ağabey, abla ve yaşıtlarım varsa, asla umutlarını kaybetmesinler. Kendilerine inanıp, bol bol resim çizsinler. Artık Diyarbakır’ın sanatta, hak ettiği yere gelmesini diliyoruz.

Editör: TE Bilisim