Fatih SURUÇ

 

Türkiye'de de görülmeye başlayan koronavirüs salgını üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi ve cuma namazının cemaatle kılınmaması kararının ardından ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'daki camiler Cuma ve kandil günlerinde kapalı kalacak. 


Diyanet İşleri Başkanlığı corona virüsünün yayılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin zafiyete uğramaması için cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapatılacağını açıklamıştı. Cuma saatinde camilerin kapıları kilitlendi ve bilgilendirme yazıları asıldı. Polisler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için cami önlerinde hazır bekledi. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, corona virüsünün yayılma tehlikesine karşı cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması hususunda uyarılmıştı. Alınan karar sonrası camilerin kapısı kapatılarak, kapılara “Çok değerli cemaatimiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı gereği camimizde cuma namazı kılınmayacağından camimiz kapatılmıştır.


Ülkemizdeki corona virüsü salgını nedeniyle bu tedbir alınmıştır” yazıları asıldı. Camiye gelen bazı vatandaşlar Diyanet'in aldığı karara tepki gösterirken, bazıları da cami avlusunda saf tutarak namazlarını kıldı.
Öte yandan Türkiye'de de görülmeye başlayan koronavirüs salgını üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi ve cuma namazının cemaatle kılınmaması kararının ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Hz. Süleyman Camisi’nin her iki kapısına geçtiğimiz günlerde kilit vurulmuştu.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında olduğu gibi merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Cami’nin önündeki banklara koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların yan yana oturmaması için güvenlik şeridi çekti.
Ülkede de görülen salgının bir an önce bitip kapısına kilit vurulan camilerin açılmasını isteyen Diyarbakır halkı, “Bu virüs yüzünden camilerimiz kapandı, cemaatle namaz kılamıyoruz. Dini bayramlarda camilerde ibadetlerimiz yapamıyoruz. Bizler buna çok ama çok üzülüyoruz. Allah tüm Müslümanları korusun. İnşallah bu kötü günleri atlatır, norma hayata döneriz” dediler.

Editör: TE Bilisim