Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Dicle Üniversitesi’ne bağlı olan Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü öğrencileri, yaptıkları etkinlikler ve sundukları çalışmalarla ön plandalar. Her hafta yaptıkları bisiklet turlarıyla gençlerin profesyonel olarak bisiklete olan tutkularını yansıtan öğrenciler, bu sayede vatandaşlardan da takdir topluyorlar. Aynı şekilde genç bisiklet tutkunları, daha fazla kitleye ulaşmak ve daha büyük etkinlikler yapmak için de destek istiyorlar. Dicle Üniversitesi’nden de bir bisiklet deposu istediklerini aktaran genç sporseverler, bu sayede herhangi bir hırsızlık vakasının da önüne geçilebileceğini belirttiler. Yaptıkları çalışmalar sonucunda Dicle Üniversitesi’nde bisiklet yolunun yapıldığını söyleyen Dicle Üniversitesi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Erdoğan Başar, “Çok sıkıntılar yaşayan kulübümüz bugün nerdeyse üniversitemizin en aktif kulübü haline gelerek, öğrencilerimizin gözde kulübü olmuştur.” dedi. Kovid-19’dan önce birçok etkinlik planlaması yaptıklarını anlatan Erdoğan Başar, “Üniversiteler arası bisiklet yarışı gibi bir etkinlik yapabilirdik ya da bisiklet kardeşliği altında güzel bir konser ile şehir tanıtımını gibi. Aynı şekilde ‘Sağlık için Pedalla’ sloganı ile bisikleti olan herkesle Diyarbakır turu yapacaktık. Ancak her işte hayır vardır.” diye belirtti. Vatandaşlara da çağrısı olan Başar, “Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, bisiklet yollarına araç park etmemeleri ve bisiklet yollarını kaldırım olarak kullanmamalarıdır.” diye ekledi. İşte, röportaj haberimizde dikkat çeken başlıklar.

 

“ÖĞRENCİLERİN SIRADAN HAYATINI DAHA CANLI GEÇİRMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Mücadele Haber: Bisiklet Kulübünü kısaca anlatır mısınız?

Erdoğan Başar: Dicle Üniversitesi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü, üniversite öğrencilerinin sıradan olan hayatını daha canlı ve aktif etkinlikler içinde geçirmesi için uğraşıyor. Mehmet Kaya önderliğinde kurulan kulübümüz, üniversite öğrencilerinin bisiklete olan merakını artırmış ve dolu dolu turlar düzenlenmiştir. Kulübümüz sayesinde üniversitemize bisiklet yolu bile yapılmıştır. Bunu övünerek söyleyebiliriz. Çok sıkıntılar yaşayan kulübümüz bugün nerdeyse üniversitemizin en aktif kulübü haline gelerek, öğrencilerimizin gözde kulübü olmuştur.

 

“KISITLI İMKANLAR İLE DAHA FAZLASI İÇİN ARKADAŞLARIMIZLA UĞRAŞIYORUZ”

Mücadele Haber: Kulüp faaliyetleri nelerdir?

Erdoğan Başar: Bisiklet turları, doğa yürüyüşü, piknik, kayak gibi farklı etkinlikler düzenliyoruz. Turlarımız, üniversite içinde öğrencilerimize özel oluyor. Fakat şehir turlarında öğrenci olmayan kişilerle de turlar düzenliyoruz. Free Time dediğimiz üniversite öğrencilerinin, öğrenci kartı ile belirlediğimiz saatler içerisinde dilediği gibi bisiklet sürme imkanı da sağlıyoruz. Kısıtlı imkanlar ile daha fazlasını yapmak için arkadaşlarımızla uğraşıyoruz. 

 

“BÖLGEMİZİN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTE KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ”

Mücadele Haber: Diyarbakır’ı bisiklet konusunda nasıl görüyorsunuz?

Erdoğan Başar: Diyarbakır’ı diğer çoğu şehre göre daha gelişmiş görüyorum. Destekler ile daha gelişmiş bir şekle bürüneceğine inanıyorum. Biz de Diyarbakır’ımızın ismini daha ön plana çıkarmak için faaliyetlerimizi daha güzel ve unutulmayacak şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bölgemizin önde gelen Üniversite kulüplerinden biriyiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, bisiklet yollarına araç park etmemeleri ve bisiklet yollarını kaldırım olarak kullanmamalarıdır. Bu kurallara uyarsak, bisiklet sevenleri daha mutlu edebilirsiniz. 

 

“KOVİD-19 OLMASAYDI BİSİKLETİ OLAN HERKESLE DİYARBAKIR TURU YAPACAKTIK”

Mücadele Haber: Diyarbakır’da yapmak istediğiniz bir proje, festival veya şehrin tanıtımı konusunda bir çalışmanız var mı?

Erdoğan Başar: Evet, her gencin hayalidir şehrini tanıtmak ve onunla gurur duymak. Bu virüs denilen illet olmasaydı, üniversite arkadaşlarımızla beraber çok farklı etkinlikler düzenleyecektik. Ancak koskoca bir yılımız heba oldu. Neyse her şeyde bir hayır vardır dedik. Geçte olsa yeniden turlarımıza başladık. Üniversiteler arası bisiklet yarışı gibi bir etkinlik yapabilirdik ya da bisiklet kardeşliği altında güzel bir konser ile şehir tanıtımını gibi. Aynı şekilde ‘Sağlık için Pedalla’ sloganı ile bisikleti olan herkesle Diyarbakır turu yapacaktık. Daha onlarca etkinlik planlarımız vardı. Tabi bunların yapılması için destek olunması gerekiyor. Bize bu desteği Valilik ve Büyükşehir Belediyemizin vereceğini biliyorduk. Bu virüs bitince bu etkinlikler neden olmasın ki?

 

“BİZE BİSİKLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ ÇOK İSTERİZ”

Mücadele Haber: Son olarak eklemek istediğiniz?

Erdoğan Başar: Kulüp olarak şu an bisiklet sayımız oldukça az. Bize bisiklet desteği verilmesini ve bir de depo temin edilmesini çok isteriz. Keza şuan için bize bu iki husus yeterli olacaktır. Depo konusunda önemlikle Üniversitemizden rica ediyoruz. Çünkü hem hırsızlık vakalarının yaşanmaması, hem de bisikletimizi park ettiğimizde aklımızın orada kalmaması için Üniversitemizde güzel bir deponun yapılması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Bunun için yeni Rektörümüz Mehmet Karakoç’tan destek bekliyoruz. Kendileri gelir gelmez bazı önemli çalışmalara imza attılar. Kendilerinden talebimiz, biz bisiklet ve doğa tutkunlarının da yüzünü güldürmeleridir. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz şehir içinde turlar düzenlemek için bisiklet grubu kurması ve bisikleti olmayan kişilerin de bisiklet kullanmasını sağlamak, kulübümüzce çok iyi ve yerinde olacağı görüşünü ortaya çıkarmaktadır.

Editör: TE Bilisim