Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığı, gündem ile alakalı yeni gösterimleriyle Diyarbakır’da dijital gösterim yapmaya devam ediyor.

 

BU AY 3 KONU VAR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Gösterim Merkezi Sorumlusu Nurullah Taşkıran, Pandemiden dolayı biraz geciktik haziran ayından itibaren ilk 4 videomuz geldi bunları içeriği, Antalya Patara Antik Kent tanıtımı, TBMM açılışı, Covid-19 mücadele şehir hastanelerimizin tanıtımlarını yaptık. Sonra ki aylardaysa 15 Temmuz alakalı ve 30 Ağustosla alakalı videolarımız geldi. Şuan Akdeniz ikliminden dolayı Barbaros Hayrettin Paşa şuan gündemimizde, Fatih Gemisinin projesi ve Mehmet Akif Ersoy biliyorsunuz oda değerli bir şairimizdir.

 

TOPLAM 7 İLDE VAR

Her ay değişiyor yeni tekniklerle geliyoruz mesela 360 derece program tekniği var. En az 1 yıldır gösterimlerimiz devam edecektir. Dijital gösterim merkezi toplam 7 ilimizde var. Diyarbakır, Samsun, Kayseri, Antalya, Bursa, Çanakkale ve Konya.

 

DİYARBAKIR TARİHİDE TANITILACAK

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun burayı ziyaretinde iletişim başkanıyla görüşmüş Diyarbakır’ın özel tanıtım videosu olacak böyle bir müjde vermişlerdi inşallah müjdesi en yakın zamanda gelir.  Büyük bir ihtimale Diyarbakır tarihiyle ilgili geçmişiyle alakalı tanıtım videosu olacak. 7 ilde de gösterimi olacak diye düşünülüyor.

 

SAAT 12 İLE AKŞAM 20’E KADAR AÇIK

Gösterim merkezimiz saat 12’e başlıyor akşam 8’e kadar ve her yarım saate 10 kişi alıyoruz. Bir saate 20 kişi alıyoruz. Bir günde 160 kişi alıyoruz. Ziyaretçileri bekliyoruz halka açık bir yer gelip görebilirler onlar için sosyal bir faaliyete olur hem onlar içinde bir kültür olur en azından bir bilgi aktarımı olur.”

Editör: TE Bilisim