Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- AVM esnafı Galeria’nın tekrar canlanması, tadilatlarının yapılması, çalışmaların sunulması ve kepenk indirilen iş yerlerinde yeni esnafların olması gerektiğini belirtirken, Sakarya Caddesi ile Sanat Sokağı’nda yapılan yenileşme ve iyileştirme çalışmalarından söz ederek, “Aynı çalışma ve projelerin bir dönemler Güneydoğu’nun en büyük AVM’si unvanını taşıyan Galeria’mız için de yapılmasını istiyor, gereğinin yapılmasını Sayın Valimiz’den arz ediyoruz.” dediler.

 

“GALERİA BİR AN EVVEL ATIL DURUMDAN FAAL BİR DURUMA GEÇMELİDİR”

Galeria AVM içerisinin 24 bin metrekare olup, çeşitli mağazaların bulunduğu, kuyumcuların, mücevheratçıların, gümüşçülerin, hediyelik eşya, zücaciye, porselen ve giyimlerin yer aldığı, AVM’de dört katın bulunduğu, her bir katın 6 bin metrekare olarak inşa edildiği büyük bir mekan olduğunu aktaran AVM esnafları, “Biz ilk günden beri burada iş yeri sahibi olan esnaflardanız. Burası 1999 tarihinde açıldı ve Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezi olarak yerini aldı. Diyarbakır’da zamanla potansiyeli aşan alışveriş merkezlerinin yanlış idrak olarak edinildiği bir mantıkla, kentin üç alışveriş merkezini kaldıracak kapasitesi bulunurken şu anda altı tane AVM açılarak ilk sorun meydana geldi diyebiliriz. Şu anda burası atıl durumdadır. Aynı şekilde biz esnaflar burada bulunuyoruz ama tekrar buranın canlanmasını istiyoruz. Sur’a 200 metre uzaklıkta, Diyarbakır’ın hem en önemli, hem de en merkezi yerinde otoparkı olan, içerisinde spor merkezleri bulunan, sineması olup istenildiğinde çalıştırılabilen ve içerisinde çeşitli mağazaların bulunduğu bir AVM yapısı içerisindeyiz. Bu AVM’nin bir an evvel atıl durumdan faal bir duruma geçmesi kapsamında bin ya da iki bin kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. Çünkü buranın istihdam durumu bulunmaktadır. Sayın Valimizin Sakarya Caddesi’ne, Sanat Sokağı’na yapmış olduğu katkıyı Diyarbakır’ın en önemli, en güzel yerinde bulunan AVM için de yapmasını arz ediyoruz, talepte bulunuyoruz. Burası Sur’a çok yakın, Sur’da fiziki yapı olarak sıkıntılar var, otopark var, park problemi var, vatandaş geldiği zaman rahatlıkla gezebilecek ve alışverişini yapabilecek, kuyumculuk, gümüşçülük, kitap sahaflığı ve emniyet ile güvenlik açısından çok önemli bir yerde bulunmaktayız. Keza çeşitli branşlarda esnaflarımız AVM’ye girerse atıl durumdan çıkar, Diyarbakır’ımıza bir artı değer kazandırır, bu konuda Sayın Valimizin desteğini istiyoruz. Gelip görmelerini, analizlerde bulunmalarını istiyoruz. Burasını Diyarbakır’ımıza kazandıralım.” diye anlattılar.

 

 

“GELECEK ESNAFLARA HER KONUDA YARDIMCI OLACAĞIZ”

Galera AVM’nin şuan itibarıyla bakımsız bir durumda olduğunu aktaran esnaflar, “Filhakika burada Diyarbakır’ımızın ilk yürüyen merdivenli alışveriş merkezi bulunmakla beraber, eğer ki burası faal olursa yürüyen merdivenlerimiz tekrardan çalışacaktır. Asansörümüz bile bulunmaktadır. Buraya el atılırsa çok güzel işler yapılabilir. Tabi tadilatın olması gerektiği bölümler bulunmaktadır. Biz burada Galeria esnafı olarak, buraya gelecek esnaflara her konuda yardımcı olacağız. Şu anda Diyarbakır’ın çeşitli semtlerinde hırsızlık olayları olmaktadır. Keza Galeria bu konuda çok da güvenilir bir yapıdadır. Çünkü AVM içerisinde bekçimiz, güvenliğimiz bulunmaktadır. Şayet burası eski şanına ve geçmişteki gibi bir görüntü yapısına sahip olursa tabii ki de bu güvenlik sayısını fazlalaştırmaya dönük adımlar atılır. Vatandaşlarımız da buraya geldiği zaman, rahatlıkla alışveriş yaparlar. Daha önceden kuyumcu ve mücevherat dükkanlarımız bulunmaktaydı. Şu anda da mevcut mağazalarımız bulunmaktadır. Güvenlik açısından da burası çok önemli bir yere sahiptir. Kuyumculuk ve mücevheratçılık mesleğinde, hediyelik ve bakır eşyasında burada çok rahat bir şekilde alışveriş yapabilecekleri bir fiziki ortam yer almaktadır. Sayın Valimizden burayı gelip görmesini ve desteklerini sunmalarını istiyor, arz ediyor.” diye belirttiler.

 

“VALİ BEY’İ GALERİA’YA DAVET EDİYORUZ”

2015 tarihinden beri AVM yapısı altında bulunan esnafların satışlarının neredeyse yapamamaya başladıklarını bildiren esnaflar, “Çünkü bir şehrin fiziki yapısına dönük AVM sayısının açılması lazımdır. Çünkü bir yerde AVM açıldığında, diğer bir AVM’yi etkilememesi lazımdır. Bunun için de Ticaret ve Sanayi Odası’na, Büyükşehir Belediyesi’ne ve mülki amirlere büyük bir iş düşmektedir. AVM’lerin kent içerisinde belli bir AVM sayısının olması gerekmektedir. Diyarbakır’daki AVM’ler potansiyelin de üstündedir. Vali Bey’i Galeria’ya davet ediyoruz. Çünkü kendileri kent içerisinde ve tüm ilçelerimizde titizlikle, hassasiyetle önemli çalışmalarda bulunuyor, bulunmaya da devam ediyorlar. Kendilerinden rica ediyoruz hem Galeria’mızı görsünler, hem de desteklerini sunsunlar.” diye söylediler.

Editör: TE Bilisim