Sultan TAŞKIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bayrama sayılı günler kala vatandaşlar bayram hazırlıklarını yapmaya başladı. Geçen Ramazan Bayramında tam kapanmadan dolayı esnaf ve vatandaş bayramı tam anlamıyla yaşayamadıklarını belirterek bu bayram alışverişlerini daha rahat bir şekilde geçireceklerini ve satışlarda bu bayram artış olduğunu belirtti.

 

Bayramların vazgeçilmez geleneklerinde olan bayram şekeri tezgahlarda yerini alırken kilosu ise 15-25 TL arasında satılıyor. Diyarbakır’da özellikle bayramlarda yapılan çörek ise malzemeleri ile satışa sunuluyor. Rengarenk görüntüsüyle satılan çörek ilaçları ise paketli olarak 1 TL’ye satılıyor.

 

KİLOSU 15- 25 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kilosu çeşitlerine göre değişen bayram şekerleri genellikle kilosu 15- 25 TL arasında satılıyor. Çikolatalı olan bayram şekerleri ise boyutuna ve çeşidine göre 25 TL’den 40 TL’ye kadar satışa sunuluyor.

 

“ÇİKOLATALIDAN ZİYADE DRAJELİ ŞEKERLERİMİZ ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR”

Geçen Ramazan Bayramı’nda 17 günlük tam kapanmadan dolayı satışlarının çok iyi olmadığını söyleyen esnaf, “Bu bayram satışlar daha iyi Ramazan bayramı’nda tam kapanma olmasına rağmen insanlar yine gelip alışverişlerini yaptılar fakat Kurban Bayramında yapılan satışlarımız daha iyi, fiyatlar geçen seneye göre pek bir değişme yaşamadı. Genellikle çikolatalıdan ziyade drajeli şekerlerimiz çok rağbet görüyor.” Dedi

 

 

7 TANE KARIŞIM OLAN ÇÖREK İLAÇLARININ TANESİ 1 TL

Diyarbakır’da bayramların bir diğer vazgeçilmezi olan çörek ise malzemeleriyle tezgahta yerini aldı. Rengarank görüntüsüyle 7 tane karışım olan çörek ilacının ise tanesi 1 TL’ye satılıyor. Diğer bir yandan kolonya satışlarında da artış var genellikle limon kolonyasını tercih eden vatandaş bazen gül kolonyası da alabiliyor.

Editör: TE Bilisim