Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından proje olarak başlayan ve GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) kalkınma idaresi insani ve sosyal gelişim genel koordinatörlüğü tarafından fonlanan ‘Gençlikle El Ele Projesi’ndeki çocuklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak gösteri düzenledi. Yapılan etkinlikte kadınlara yönelik birlik ve beraberlik mesajları taşıyan tiyatro oyunu oynanırken, kadınları baz alan resimler sergilendi, şiirler okundu ve aynı zamanda bir araya gelen kadın koro ekibi geleneksel Diyarbakır Türkülerini seslendirdi. Bu münasebetle de başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım olmak üzere, salonda bulunan davetliler 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladılar.

 

 

“ÜLKEMİZ FIRSAT EŞİTLİĞİ KONUSUNDA BİRÇOK ÜLKEYE ÖRNEK DURUMA GELMİŞTİR”

Son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda önemli adımların atıldığını söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım, “8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Bu bağlamda; Anayasamızın 10. maddesine “Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” ibaresi eklenmiş, Ülkemiz özellikle fırsat eşitliği konusunda birçok ülkeye de örnek teşkil olabilecek duruma gelmiştir.” Diye konuştu.

 

 

“BUGÜN EN BÜYÜK SORUN HEPİMİZİ ÜZEN KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR”

Şiddetin hiçbir türünün insanlık onuruyla bağdaşmadığını ve kadına yönelik şiddetin asla tasvip edilemez olduğunu aktaran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım, “Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir.   Yalnızca bizim ülkemizde değil, ne yazık ki bütün dünyada benzer bir durum arz eden ve yapılan yasal düzenlemeler, alınan adli tedbirler ve güvenlik önlemlerine rağmen devam eden kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Bu düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." Dedi

Editör: TE Bilisim