Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABERDiyarbakır’da faaliyet yürüten A4 Açık Sanat Alanı, geçtiğimiz haziran ayında, Diyarbakır’da ve bölge de yaşayan farklı disiplinlerden kadın sanatçıların kendi sanat pratiklerini geliştirmelerini sağlayacak bir karşılaşma ortamı sağlamak ve atölye ürünlerinin sunulduğu finalsergisine katılmak için davet etti. Projenin bir kısmını ise Bağlar ilçesinin Yeşildallı mahallesinde yolunda paylaşıldı.

 

SERGİ: A4 AÇIK SANAT ALANI “MÜŞTEREK İŞLER” PROJESİ

Geçtiğimiz dönem a4’te ‘’Beraber ve Solo’’ ve ‘’İkinci Baskı’’sergilerinin Misal Adnan Yıldız ile birlikte eş küratörlüğünü yapan küratör Dicle Beştaş bu dönem ‘’Müşterek İşler’’ projesi kapsamındaki sergi programına Diyarbakır’da ve çevresinde yaşayan ve üreten kadın sanatçıları davet etti. Yeni programını katılımcı sanatçılarıyla birlikte yaptığı kapalı atölyelerle destekleyip video, yerleştirme, performans gibi farklı sanat formlarını bir araya getirerek ‘’kimlik mekanları’’, ‘’yok yerler’’, ‘’yersiz-yurtsuzlaşma’’ gibi kavramları ‘’izolasyon ve normalizasyon’’ çerçevesinde farklı tanımlarla temsil edecek bir grup sergisinin çağrısını yapmıştı.

 

 

ONLİNE SEMİNERLER VE ATÖLYELER

Sergi kasım ayının ilk haftasında izleyici ile paylaşılacak. Serginin, hem çevrimiçi ortamda hem de a4 atölyede izlenebilir olması planlanıyor. Sergi programının yanı sıra a4 dönem boyunca düzenleyeceği herkese açık online seminerler ve atölyeler ile sesini daha fazla izleyiciye ortak bir platformda ulaştırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz hafta, projenin sergi programı, sergi katılımcılarından Metal Kolektif ile birlikte atölyeler eşliğinde sürdürdükleri çalışmaların video performans ile ön gos̈terimi kamusal program olarak online da izleyiciler ile paylaşılacak.

Editör: TE Bilisim