Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Koronavirüs tedbirleri kapsamında 19 Martta kapatılan ve bu süre zarfında Büyükşehir Beledyesince yapılan tadilat, yol ve asfalt çalışmasının ardından 6 Temmuz'da yeni yüzüyle yeniden açılan merkez Sur ilçesindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, sabahları geç açıldığı için Diyarbakır-Mardin karayolunda uzun araç kuyruklarının oluşup akan trafiği büyük tehlikeye düşürdüğü ve bu durumun da kazalara davetiye çıkardığı iddia edildi. Söz konusu iddiayı dile getiren celepler, hayvan borsasındaki görevlilerin hayvan pazarının kapısını sabah saat 05.00'da açmasının kendikeri için çok geç olduğu ve bu durumun da uzun araç kuyrukların oluşmasına yol açtığını söylediler.

 

Söz konusu durumun kendilerine büyük bir eziyet verdiği için mağdur olduklarını anlatan celepler, "Bizler hayvanlarımızı satmak için Diyarbakır-Mardin karayolunda bulunan ve geçen aylarda yapılan tadilat sonrası eski haline göre çok daha güzel ve düzenli olan hayvan pazarına saat 3,4 gibi geliyoruz. Ancak buradaki görevliler, hayvan pazarını saat 05.00'da açıyor ve bu da hem bizi hem de akan trafiği olumsuz etkiliyor.  Çünkü bizlerin erken gelmesi ve hayvan pazarının da kapalı olması, kapı önünde araç kuyruklarının oluşmasına ve bu da akan trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.  Araç kuyruğu o kadar uzuyor ki araçlar Diyarbakır-Mardin karayolunda yan yana durup trafikteki seyir halindeki araçların önünü kesmiş oluyor. Bu durum trafiği tehlikeye düşürdüğü için Allah korusun kazaların meydana gelmesi kaçınılmaz oluyor. Oluşan araç kuyrukları nedeniyle hem şoförler hem de biz celepler büyük eziyet çekiyor ve mağdur oluyoruz. Biz, yetkililerden bu sorunun halledilmesi için hayvan borsasının daha erken bir saatte açılmasını istiyoruz.

 

Çünkü oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle her bir araç yaklaşık yarım saat boyunca durmak zorunda kalıyor. Bu durum artık çekilmez bir noktaya geldi. Buradan yetkililere sesleniyoruz; lütfen bu sorunu bir an önce çözün. Çözün ki hem biz rahat bir nefes alalım hem de trafiği tehlikeden kurtarmış olalım" dediler.

 

Pandemi nedeniyle hayvan alıım-satımında fiyatlarda büyük düşüş olmasına rağmen yine de durgunluk yaşandığına dikkat çeken celepler, "Bu virüs nedeniyle perişan olduk. İş yapamaz duruma geldik. Hayvan borsasının tadilat nedeniyle kapalı olması bizleri olumsuz etkiledi. Hayvan pazarı koronavirüs kuralları kapsamında temmuz ayında yeniden açıldı; ancak hayvan alım ve satımında durgunluk söz konusu. Salgının böyle devam etmesi halinde biz celep ve çiftçilerin hali hiç de iyi olmayacak. İnşallah bu salgın biran önce biter hayat yeniden normale döner. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştular.

Editör: TE Bilisim