Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Her hafta düzenli olarak kurulan Cuma Pazarında yoksul kesim alışveriş yapamıyor. Yiyecekten giyime, ayakkabıdan hırdavata her türlü eşyanın satıldığı Pazar dolu dolu geçiyor. Binlerce kişini ağırlayan bu Pazar toplandıktan sonra gece geç saatlerde yoksul vatandaşı ağırlıyor. Pazara çıkacak para bulamayan kişiler özellikle meyve-sebze satılan tezgahların toplanmasının ardından pazara gelip çürük-çarık ne varsa meyve-sebze ihtiyaçlarını karşılıyor. Görüntü whatsapp haber hattımızdan geldi. 

 

ALIŞVERİŞE PARALARI YETMİYOR

Evlerine bir lokma götürmek için diğer müşteriler gibi aydınlığı, gün ışığını değil, karanlık çöküp pazar tezgahları toplanırken ortaya çıkıyorlar. Yaptıklarının ayıp olduğunu düşündükleri için de karanlığın onları örtmesini istiyorlar. Çocuk ve yetişkin onlarca kişi, deforme olduğu gerekçesiyle çöpe atılan meyve ve sebze artıklarını topluyor. Alış verişe parası yetmeyen insanlar, bu yola başvuruyor.

 

17 EKİM DÜNYA YOKSULLUKLA MÜCADELE GÜNÜ

Fakirliğin Yok Edilmesi İçin Uluslararası Gün” adı altında 17 Ekim'e “yoksulluğa çözüm” anlamı altında “Dünya Yoksullukla Mücadele Günü” olarak anılmaktadır. Neredeyse tüm ülkelerde yoksul olarak yaşayan vatandaşlar bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim