Fatih SURUÇ- ÖZEL HABER

 

Dünyayı etkisi altına alarak binlerce kişinin ölmesine neden olan Corona virüsü salgınıyla ilgili alınan önlemler salgının yayılmasına engel olamazken, ‘evinde kal’ kampanyası başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağının 15 gün veya 1 ay olması gerektiğini düşünen Erdoğan Sulgun, “Sokağa çıkma yasağı gerçekleşmelidir. 15 gün veya 1 ay sokağa çıkma yasağı gerçekleşirlirse bu virüsden kurtulmamız daha kolay olacaktır. Herkes evde oacağı için Devletimiz herkesin ihtiyacını karşılamak zorundadır. Herkesin 1 aylık ekonomi paketini kapılarına teslim edecektir. Ben inşaatçıyım, bizim sektör tamamen durmuş durumdadır. Normalde yılda 5 ay çalışıyoruz, bu virüs nedeniyle çalışamaz olduk” dedi.  

Coronavirüs salgınının sadece Türkiye’yi değil Dünyaya da ciddi etkileri olduğunu vurgulayan Murat Yıldırım; “Bu salgın hastalık maalesef bütün dünyayı sarmış durumdadır. Olaylar ciddi boyutlardadır. Çok ciddi ölümler gerçekleşiyor. Hükümete sesleniyorum genel anlamıyla sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır. Genel bir iki haftalı sokağa çıkma yasağının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Açıklanan veriler konusunda emin olmadığını söyleyen Vahap Oruç ise, “İşin doğrusu her şeyin tam olarak açıklandığından emin değiliz. Kendini rahatsız hisseden vatandaşlar test yapabilirlerde daha iyi olur. Test sayısının daha fazla olması gerekiyor. 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağını çok doğru buluyorum. Pandeminin kontrol altına alınamayacağını düşünülüyorsa 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmelidir. Tabi bu arada çalışanların durumu da netleşmesi lazım. Özellikle dar gelirli insanların, işçilerin evlerine nasıl ekmek götürecek ve çalışma koşullarının ne olacağını tam olarak netleşmesi lazım. Bunlar sağlandıktan sonra tabiki de sokağa çıkma yasağının olması gerektiğini düşünüyorum “diye konuştu.

 

BENCE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLMELİDİR

Mevlüt Ada da, “Virüsün önlemini almak gerekiyorsa sokağa çıkma yasağını olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi devletin ekonomik olarak halka yardımcı olması gerekiyor. Sonuçta işçi sınıfı çalışmadıkça evine ekmek götürmeyecektir. Ekonomik alanda tedbirler alınacaksa bence sokağa çıkma yasağı getirilmelidir”dedi.

Editör: TE Bilisim