Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Oryantiring İl Temsilciliği ile Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Yenişehir Gençlik Merkezi, “Sporla Kal Sağlıkla Kal” sloganıyla kentte önemli bir çalışmaya start verdi. Diyarbakır’da her geçen gün artan Oryantiring etkinlikleri ile birlikte başta çocuklar olmak üzere, kent içerisinde nüfuz eden vatandaşlar bu spor dalına ayrı bir rehavet duymaya başladılar. Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilke imza atan Yenişehir Gençlik Merkezi ile Diyarbakır Oryantiring Temsilciliği, kent içerisinde bisikletli oryantiring eğitimleri vermeye başladılar.

 

 

Diyarbakır’da gerçekleştirdikleri eğitimlerle göz kamaştıran Yenişehir Gençlik Merkezi ile Oryantiring İl Temsilciliği, etkinlikleriyle kent içinde ve kent dışında birçok ismi spora yönelten önemli bir çalışmayla, gerçekleştirdikleri projelerine bir yenisini daha eklediler. Kent içerisinde bulunan çocuklara ve gençlere Oryantiring sporunu öğretmek istediklerini aktaran Diyarbakır Oryantiring İl Temsilcisi Murat Çavaş, bu projenin ilk ayağına başladıklarını belirtti. Yapılan Oryantiring etkinliğinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle dikkat edilerek yapılan eğitimlerde öğrencilere hem bisiklet kullanımı öğretilecek, hem de bisikletli oryantiring eğitimleriyle Güneydoğu’da bir ilke imza atılarak, ilk defa Diyarbakır’da bunun eğitimleri verilmeye başlanacak. Eğitim kapsamında öğrenciler, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş oldukları hedeflere sırayla ve en kısa sürede bisikletle ulaşmaya çalışıyorlar.

 

 

“AMACIMIZ PANDEMİNİN GETİRMİŞ OLDUĞU KOŞULLARI SPOR YAPARAK UNUTTURMAKTIR”

Yapılan eğitim ile beraber faaliyetlerin de yapılacağını söyleyen Diyarbakır Oryantiring İl Temsilcisi Murat Çavaş, “Esasen bizim de düşündüğümüz bir çalışmaydı ve ortak bir projede buluşmak istedik. Buradaki amacımız ise, kentimizin bölgede bir ilk olması ve Diyarbakır’daki bütün eğitim kurumlarına örnek olmasıdır. İmkanlar el verdiği sürece bu pandemi süreci içinde öğrencilerimize, Kovid-19’un getirmiş olduğu sorunları unutturmak, çocukların stresini bisiklet sürerek ve haritada hedef bularak atmasını sağlamaktır aslında. Sağ olsun Yenişehir Gençlik Merkezimiz de bu konuda bizlere destek oldular. İl Müdürlüğümüz bizleri her zaman teknik anlamda desteklemektedirler. Öğretmenlerimiz de desteklerini öğrencilerle birlikte sundukları için, bu projeyi bütün Diyarbakır geneline yaymayı düşünüyoruz. Amacımız pandeminin getirmiş olduğu olumsuz koşulları spor yaparak bir nebzede olsa unutturmaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim