Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Diyarbakır’da hizmet veren Kamu Hastaneleri çalışanları kızılaya kan bağışında bulundu.

Koronavirüs ve Ramazan ayı nedeniyle kan bağışının azaldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin yaptığı açıklamada; "Covid-19 pandemisi dolayısıyla Kızılay'ın kan stoklarında ciddi düşüşler yaşanması ve Ramazan ayının gelmesiyle kan stoklarının kritik noktalara ulaşması nedeniyle Kızılay tarafından yapılan kampanyaya İl Sağlık Müdürlüğü ve Diyarbakır’da hizmet veren Kamu Hastanelerimizle katılarak kan bağışında bulunduk. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı olan vatandaşlarımızı 15 dakikalarını ayırarak kan bağışında bulunmaya ve ihtiyacı olan hastaların hayatlarını kurtarmaya davet ediyorum." dedi. Kan rezervi iyice azaldığı için sağlık çalışanları olarak katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurumların meydan okumaları sonucu, mesai saatlerinde hastalara sağlık hizmeti sunan iftardan sonra da kan bağışında bulunan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici ve çalışanları sosyal mesafeye dikkat ederek kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu.Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Başkanı Dr. Naif Yılmaz, duyarlılıklarından dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, vatandaşları kan bağışına davet etti.

 

BAĞLAR BELEDİYESİNDEN DE KAN BAĞIŞI

Bağlar Belediyesi, bu kez Kızılay'ın kan stokuna katkıda vermek için kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Bankası yetkilileri, örnek davranışı nedeniyle Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Kızılay'ın ‘Kan stoklarımız düşüyor. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz’ çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Beyoğlu, “Kan vermek hayat kurtarır. Kızılay bu konuda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Hepimizin her an için kana ihtiyacı olabilir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim